Menu

Threaded View

  1. #1
    Avatar Resmi
    Magazin Editor
    Magazin Habercisi
    Mesaj
    7.951
    Konu
    7971
    Üye Avatarı

    Mesaj:7.951

    Konu:7971

    Aldığı Beğeni:0



    Bayram sonrası abim kayınpederinin yaptığı şobiyetlere imrenip annemlere yaptığımız ziyarette şobiyet malzemeleriyle birlikte geldi. Ben de ilk kez baklavalık yufka kullanmak ve boyle bir şeyde eksik kalmamak adına abime yardım ettim. Babam ic kaymağını hazırladı biz de şobiyetleri hazırladık.

    Şobiyet (50 adet)
    Malzemeler

    • 1 paket baklavalık yufka (500 gr.)
    • 3 su bardağı sut
    • 1/2 cay bardağı irmik
    • 200-250 gr. cekilmiş fıstık ici
    • 400-500 gr. tereyağı (bizim kullandığımız 350 gr.dı az geldi)

    Şerbeti icin;

    • 2.5 su bardağı şeker
    • 2.5 su bardağı su

    Hazırlanması:

    • Sutun icine irmiği ekleyip ateşte pişirin. Muhallebi kıvamına gelince altını kapatıp soğutun. Cok katı olursa sut ile acabilirsiniz
    • Paketin icinden dikdortgen şeklinde 30 kat yufka cıkıyor. 15 katını ayırıp sarın paketine koyup saklayın (cok cabuk kuruduğu icin)
    • İlk 15 katlık yufkayı cetvel yardımı ile 7 cm lik kareler şeklide kesin
    • Her bir karenin icine 1 tatlı kaşığı kaymak 1 cay kaşığı fıstık koyun. Bir koşesini diğer koşenin uzerine doğru kapatıp muska şeklini verin
    • Tepsinin tabanını tereyağı ile yağlayın (yağı az kullanmayın)
    • Tepsinin ortasından başlayıp aşağı doğru bir sıra halinde herbiri diğerinin ağzına denk gelecek şekilde yerleştirin
    • Diğer sırada şobiyetleri 180 derece ters acı ile yerleştirin
    • Diğer 15 kat yufkayı da aynı şekilde hazırlayın
    • Tereyağını eritin, şobiyetin uzerine dokun
    • 180 derece fırında kızarana kadar pişirin
    • Şobiyetler piştiği sırada şerbetini hazırlayın
    • Şobiyet cıktıktan sonra uzerine şerbetini dokun
    • Şerbetini cekip soğuduktan sonra fıstıkla susleyip servis edin

    Not: 7 cm lik kareler kesildikten sonra kenarlarda kucuk dikdortgen parcaları kalıyor. Biz kaymak kalmadığı icin onların icine fıstık koyup katladık, şekilsiz oldular ama cok lezzetli oldu.
Etiketler
Konuyu Görüntüleyenler
    There are no members to list at the moment.
Bu web sitesi çerez kullanıyor
Oturum açma bilgilerinizi saklamak, web sitesi tercihlerini kaydetmenize, içerik ve reklamları kişiselleştirmenize, sosyal medya özellikleri sağlamak ve trafiğimizi analiz etmek için oturum bilgilerini saklamak için çerezleri kullanıyoruz.
     
Sohbet Kolay Sohbet Sohbet Kolay Sohbet Chat ekolay Kolay Chat Tarz Sohbet Sohbet Kolay Sohbet kolay chat