Menu

Threaded View

  1. #1
    Avatar Resmi
    Magazin Editor
    Magazin Habercisi
    Mesaj
    7.951
    Konu
    7971
    Üye Avatarı

    Mesaj:7.951

    Konu:7971

    Aldığı Beğeni:0



    Bu borek aslında tuzsuz Antep peyniriyle yapılır. Ama başka peynirler de kullanılabiliyor. Mesela biz bu borekte kunefeye konulan Urfa peynirinden kullandık. Aynı şekilde Hatay peyniri de kullanılabilir. Veya tuzsuz lor ile de yapılabilir. Bu boreği yapmak icin gerekli malzemeler bir tepsiye konulup mahalledeki fırına goturulur ve fırıncı tum malzemeleri karıştırarak pide yapılan hamurların uzerine ic harcı koyarak acık kalacak şekilde boreği hazırlar ve odun fırınında pişirilir. Biz bu defa Antep fıstığı da koyduk. Aslında fıstık konulmadan yapılır.

    Boreğin peynirini "Direkci Pazarı'ndan" alıp sonra tum malzemeleri hazırlayıp fırına veren de fotoğrafları ceken de eşim. Bu sefer ben sadece yazısını yazdım
    Malzemeler: (12 adet)
    İci icin:


    • 500 gr. peynir (Antep, urfa, Hatay veya lor peyniri)
    • 250-300 gr. toz şeker (peynirin yarısı kadar şeker yeterli geliyor ama şekerli seviyorsanız veya icine fıstıkta ekliyorsanız şeker miktarını biraz artırmalısınız. Biz fıstıkta koyduğumuzdan 300 gr. şeker bize az bile geldi)
    • 100-150 gr. fıstık (Antep boz fıstık olmalı. Boz fıstık, tatlılarda kullanılır, tadı ve goruntusu daha kalitelidir)
    • 2 yumurta
    • 1/4 paket margarin

    Hamuru icin:
    • 500 gr. un
    • 25 gr. yaş maya
    • 1 cay kaşığı karbonat
    • 1 tatlı kaşığı sıvıyağ
    • Cok az tuz ve yeteri kadar ılık su

    Hazırlanması:
    • Peynir rendelenir, margarin eritilip tum malzemelerle birlikte karıştırılır. Eğer fıstık ekleyecekseniz robotta toz haline getirilerek eklenir.
    • Hamur icin maya ılık suda eritilerek una katılır ve diğer tum malzemelerle birlikte azar azar su katılarak hamur yoğrulur. Ustu nemli bezle kapatılarak oda sıcaklığında yarım saat kadar dinlendirilir.
    • Hamurdan yumurta buyukluğunde parcalar alınıp elips şekilinde merdane ile acılır. İcine hazırlanan icten konulup ortası acık kalacak şekilde kenarlarından 1-2 cm katlanır. Orta hararetli fırında pişirilir.

    Not: Biz pişirmeyi evde yapmadığımız icin bu hamur tarifini başka bir yerden aldım, ben denemedim.
Konuyu Görüntüleyenler
    There are no members to list at the moment.
Bu web sitesi çerez kullanıyor
Oturum açma bilgilerinizi saklamak, web sitesi tercihlerini kaydetmenize, içerik ve reklamları kişiselleştirmenize, sosyal medya özellikleri sağlamak ve trafiğimizi analiz etmek için oturum bilgilerini saklamak için çerezleri kullanıyoruz.
     
Sohbet Kolay Sohbet Sohbet Kolay Sohbet Chat ekolay Kolay Chat Tarz Sohbet Sohbet Kolay Sohbet kolay chat