Menu

Threaded View

  1. #1
    Avatar Resmi
    prenses
    Mesaj
    240
    Konu
    240
    Üye Avatarı

    Mesaj:240

    Konu:240

    Aldığı Beğeni:0



    Yeşil Taze Bakla Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

    • 1 kg yeşil taze bakla
    • 4, 5 su bardağı soğuk su
    • 1 dolu tatlı kaşığı tuz
    • 1 yemek kaşığı un
    • 1 silme yemek kaşığı toz şeker
    • 1, 5 yemek kaşığı salça
    • 2 orta boy kuru soğan
    • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytin yağ
    • 1/2 (yarım) limon

    Yeşil Taze Bakla Yemeği Tarifi Yapılışı

    Yeşil taze bakla, içerisinde bulunan potasyum, magnezyum, manganez, sodyum, çinko, demir, kalsiyum, fosfor, lif, B ve C vitaminlerinden dolayı vücut sağlığı için tüketilmesi gereken besinler arasında yerini alır.
    Yeşil taze bakla, protein, mineral ve vitamin içeriğinden dolayı vücudun bağışıklık sistemine olumlu yönde etkisi vardır. Bağışıklığı güçlendirdiği için kanser ile mücadelede de etkilidir.
    Yeşil taze bakla içerisinde bulunan antioksidanlar sayesinde, vücuttaki serbest radikallerin yok olmasında etkisi vardır.
    Vücuttaki kan değerlerini dengeler.
    Osteoporoz rahatsızlığına, göz sağlığına, kemik sağlığına, kalp ve damar sağlığına, beyin sağlığına olumlu yönde etkileri vardır.
    Parkinson rahatsızlığına ve alzheimer rahatsızlığına karşı savaşır. Beyin fonksiyonlarının işleyişini düzenler.
    Yeşil taze baklanın içerisinde bulunan triptofan sayesinde, tüketildiğinde zihinsel rahatlama sağlayarak vücudu dinlendirir ve uyku sorununu ortadan kaldırır.
    Romantizma rahatsızlıklarına ve böbrek rahatsızlıklarına da olumlu etkisi vardır. Şeker hastaları tüketirken dikkatli olmalıdır.
    Kansızlığı önleyen çok faydalı bir besindir.
    Yeşil taze baklanın, yemeği, turşusu, mezesi, kavurması yapılarak tüketilir.
    Bu muhteşem sayısız faydaya sahip, kalp dostu bir besin olan yeşil taze bakla yemeği tarifimin işte detayları :


    1. Öncelikle pişirilecek yeşil taze baklalar ayıklandıktan sonra yıkanır ve parçalara kesilir.
    2. Sonrasında soğanlar küp küp doğranır ve derin bir tencere içerisine konularak ocağa alınır.
    3. Soğanların üzerlerine zeytin yağ gezdirilerek orta ateşte birkaç dakika karıştırılarak kavrulur.
    4. Ardından kavrulan soğanların üzerlerine tuz ve un ilave edilir ve birkaç dakika daha karıştırılarak kavrulur.
    5. Sonra salça ilave edilir ve kavrulur.
    6. Hazır olan yemek harcının üzerine azar azar yeşil taze baklalar ilave edilir ve yavaşça karıştırılır.
    7. Tenceredeki baklaların üzerlerine sırası ile limonun suyu ve toz şeker ilave edilir ve karıştırılır.
    8. Birkaç dakika harç ile kavrulan baklaların üzerlerine son olarak da su ilave edilir ve orta ateşte, tencerenin kapağı kapalı olacak şekilde, arada kontrol edilerek pişirilir (ilk 20 dakika tencerenin kapağı kapalı pişirilir, son 10 dakika suyunu çekmesi için kapak açık olacak şekilde pişirilir).
    9. Dakikalar sonunda pişen yeşil taze bakla yemeği servis tabaklarına alınarak servis edilir.
Etiketler
Konuyu Görüntüleyenler
    There are no members to list at the moment.
Bu web sitesi çerez kullanıyor
Oturum açma bilgilerinizi saklamak, web sitesi tercihlerini kaydetmenize, içerik ve reklamları kişiselleştirmenize, sosyal medya özellikleri sağlamak ve trafiğimizi analiz etmek için oturum bilgilerini saklamak için çerezleri kullanıyoruz.