Menu

Threaded View

  1. #1
    Avatar Resmi
    Magazin Editor
    Magazin Habercisi
    Mesaj
    4.769
    Konu
    4756
    Üye Avatarı

    Mesaj:4.769

    Konu:4756

    Aldığı Beğeni:0



    • 1 kg patlıcan
    • 1 su bardağı zeytinyağı
    • 2 su bardağı pirinc
    • 3 soğan
    • 3 domates
    • 1 tatlı kaşığı tozşeker
    • 1 kahve fincanı dolmalık fıstık
    • 1 kahve fincanı kuş uzumu
    • 1 cay kaşığı tarcın
    • 1 cay kaşığı yeni bahar
    • 1 cay kaşığı karabiber
    • 1 demet nane
    • Yarım demet maydanoz
    • Yarım dmet dereotu
    • 10 kiraz domates
    • 1 tatlı kaşığı kori
    • Tuz

    Zeytinyağlı patlıcan dolması Nasıl Yapılır

    • Patlıcanları ortadan ikiye kesip iclerini oyarak cıkarın. Birkac yerinden kurdanla delip yıkayın ve suzun. İclerini hafifce tuzlayıp 5-10 dakika bekletin. Pirinci yıkayıp suzun. Soğanları soyup kıyın. Domatesleri soyup rendeleyin. Yeşillikleri temizleyip saplarını ayırın ve yaprak kısımlarını kıyın. Baharatı bir kapta harmanlayın. Kuş uzumlerini ılık suda yumuşaması icin bekletin.
    • Soğanları zeytinyağında kavurun. Pirinci ekleyip kavurmaya devam edin. Domates, iki bardak ılık su, tuz ve şekeri ekleyip karıştırarak pişirin. Ateşten alıp fıstık, kuş uzumu, baharat ve yeşillikleri ilave edip ılınmaya bırakın. Patlıcanların icini pirincli harcla doldurun. Kiraz domatesleri patlıcanların ust kısımlarını ortecek şekilde yerleştirin.
    • Geniş ve tabanı duz bir tencereye yeşilliklerin sap kısımlarıyla doşeyin. Dolmaları dizin. 1 bardak sıcak su ve 1 tatlı kaşığı koriyi karıştırıp tencerenin kenarından dokun. Dolmaların uzerine porselen bir tabak yerleştirin. Orta hararetli ısıda 25-30 dakika pişirin. Maydanoz yapraklarıyla susleyip ılık ya da soğuk servis yapın.
Konuyu Görüntüleyenler
    There are no members to list at the moment.
Bu web sitesi çerez kullanıyor
Oturum açma bilgilerinizi saklamak, web sitesi tercihlerini kaydetmenize, içerik ve reklamları kişiselleştirmenize, sosyal medya özellikleri sağlamak ve trafiğimizi analiz etmek için oturum bilgilerini saklamak için çerezleri kullanıyoruz.