Menu

Threaded View

  1. #1
    Avatar Resmi
    Magazin Editor
    Magazin Habercisi
    Mesaj
    4.769
    Konu
    4756
    Üye Avatarı

    Mesaj:4.769

    Konu:4756

    Aldığı Beğeni:0



    • 1 kg bal kabağı
    • 300 g kıyma
    • 2 baş kuru soğan
    • 3 yemek kaşığı tereyağı
    • 1 kase yoğurt (Suzme olabilir)
    • 5 diş sarımsak
    • 1 cay kaşığı pul biber
    • 1 cay kaşığı karabiber
    • 2 cay kaşığı tuz


    • Bal kabağının kabuklarını soyup 1’er santimlik kupler halinde doğrayın ve yıkayıp suzun. Derin bir tencereye 6 su bardağı su ve tuz ekleyip ocağa alın. Kaynayan suya bal kabaklarını atıp yumuşayana kadar pişirin. Pişen kabakları suzgece alıp suzun.
    • Tereyağını bir tavada eritin ve yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp ocaktan alın.
    • Yoğurdu dovulmuş sarımsakla karıştırın. Suzulen kabakları servis tabağına yerleştirin. Uzerine sarımsaklı yoğurt dokun ve kavrulmuş kıymayı yoğurdun ustune yayın.
    • Tereyağını bir tavada eritin ve icine pul biberi atıp biraz yakın. Yanan pul biberi kıymanın uzerine dokun ve karabiber serperek servis yapın.
Konuyu Görüntüleyenler
    There are no members to list at the moment.
Bu web sitesi çerez kullanıyor
Oturum açma bilgilerinizi saklamak, web sitesi tercihlerini kaydetmenize, içerik ve reklamları kişiselleştirmenize, sosyal medya özellikleri sağlamak ve trafiğimizi analiz etmek için oturum bilgilerini saklamak için çerezleri kullanıyoruz.