Menu

Threaded View

  1. #1
    Avatar Resmi
    Magazin Editor
    Magazin Habercisi
    Mesaj
    4.727
    Konu
    4714
    Üye Avatarı

    Mesaj:4.727

    Konu:4714

    Aldığı Beğeni:0



    • 1 bağ pazı
    • 1 su bardağı organik pirinc
    • 1 adet orta boy soğan
    • 3-4 yemek kaşığı domates rendesi
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
    • Maydanoz
    • Taze nane
    • Tuz, karabiber

    Pişirmek icin

    • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 su bardağı su
    • Tuz

    Uzeri icin

    • Taze soğan
    • Taze kekik

    Vişne soslu pazı sarması Nasıl Yapılır

    • Pirinci ılık suda 15-20 dakika bekletin ve birkac kez yıkayıp, suzun.
    • Soğanı ince rendeleyin. 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile tavada kavurun. Pirinci ilave edip, kavurmaya devam edin.
    • Sonra da tum kalan malzemeleri ekleyip, kısık ateşte 2 dakika daha kavurun ve ocaktan alın.
    • Pazı yapraklarını yıkayıp sıcak suda (kaynar dereceye yakın) 2-3 dakika bekletin. Sonra bir bezin uzerine alıp, kurulayın.
    • Pazı yapraklarının orta damarlarını ayırın ve dolma tenceresine taban yapın. Pazı yaprağına hazırladığınız ic harctan koyun ve sarın.
    • Pazı yaprakları ve ic harc bitene kadar aynı işleme devam edin.
    • Hazırladığınız sarmaları tencereye yerleştirin. 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tutam tuz ve 1 bardak su ilave edin.
    • Sarmaların uzerine ısıya dayanıklı bir tabak koyun ve tencerenin kapağını kapatın. Kaynama noktasına gelince altını kısıp, 10-15 dakika pişirin. Servis tabağına alıp, taze soğan ve taze kekik ile servis yapın.

    Vişne Soslu Pazı Sarmasının Puf Noktaları Nelerdir?

    • Bir avuc dondurulmuş vişneyi 1 yemek kaşığı şeker ve 3 yemek kaşığı su ile kaynatıp, sos olarak servis edebilirsiniz.
    • Taze limon dilimlerini ocakta kozleyebilirsiniz.
    • Kullanacağınız pazı yaprakları buyukse, ikiye bolerek kullanabilirsiniz.
    • Pazıların damarlarını ayırmak istemiyorsanız, haşladıktan sonra bardak altı ile ezebilirsiniz.
    • Pazı sarması pişince, isteğe gore onceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika uzerini kızartabilirsiniz.

    1 Porsiyon Vişne Soslu Pazı Sarması Kac Kaloridir?

    • Vişne soslu pazı sarmasının bir porsiyonu, yaklaşık 110 kaloridir. Bir porsiyonun icerisinde orta boyutlu 4 adet sarma vardır.

    Duşuk kalorili ve lezzetli tarifler icin zeytinyağlılar sayfamıza goz atabilirsiniz. Turk mutfağının en sevilen yemekleri arasında yer alan zeytinyağlı yaprak sarma tarifini de listenize ekleyin.
Konuyu Görüntüleyenler
    There are no members to list at the moment.
Bu web sitesi çerez kullanıyor
Oturum açma bilgilerinizi saklamak, web sitesi tercihlerini kaydetmenize, içerik ve reklamları kişiselleştirmenize, sosyal medya özellikleri sağlamak ve trafiğimizi analiz etmek için oturum bilgilerini saklamak için çerezleri kullanıyoruz.