Menu

Threaded View

  1. #1
    Avatar Resmi
    Magazin Editor
    Magazin Habercisi
    Mesaj
    4.769
    Konu
    4756
    Üye Avatarı

    Mesaj:4.769

    Konu:4756

    Aldığı Beğeni:0



    • 1 adet bayat pide
    • 1 cay bardağı koftelik bulgur
    • 1 tatlı kaşığı biber salcası
    • 1 tatlı kaşığı domates salcası
    • 1’er cay kaşığı kimyon, kuru kori, pul biber, tuz
    • 1 yemek kaşığı tereyağı

    Kızartmak icin:

    • Zeytinyağı

    Servis icin:

    • 1 demet semizotu
    • 2 su bardağı yoğurt


    • Bayat pideyi derin bir kabın icine alın ve uzerini ortecek kadar su ile doldurun. Pide yumuşayana kadar suda bekletin. Yumuşayan pidenizin suyunu suzun ve iyice sıkın. Yoğurma kabına alın. Bulguru ilave edin ve yoğurmaya başlayın. Uzerini kapatıp bulgurların yeterince şişmesi icin oda ısısında yarım saat kadar bekletin.
    • Karışımı yeterince dinlendirdikten sonra uzerine salcaları, tuzu ve baharatını ekleyip iyice yoğurun. Kofte hamurundan misket buyukluğunde parcalar koparıp avucunuzda yuvarlayın. Tavada zeytinyağını ısıtıp kofte toplarını kızartın. Kızartma işlemi bittikten sonra aynı tavanın icine tereyağını eritin. Kekik ve pul biber ekleyip tatlandırın ve onceden kızarttığınız kofteleri bu yağda hafifce cevirerek karıştırın.
    • Yıkanmış semiz otlarını suzme yoğurt ile karıştırıp servis tabağının tabanına yayın. Uzerine tereyağında lezzetlendirdiğiniz minik kofteleri yerleştirip servis yapın.
Konuyu Görüntüleyenler
    There are no members to list at the moment.
Bu web sitesi çerez kullanıyor
Oturum açma bilgilerinizi saklamak, web sitesi tercihlerini kaydetmenize, içerik ve reklamları kişiselleştirmenize, sosyal medya özellikleri sağlamak ve trafiğimizi analiz etmek için oturum bilgilerini saklamak için çerezleri kullanıyoruz.