Menu

Threaded View

  1. #1
    Avatar Resmi
    Magazin Editor
    Magazin Habercisi
    Mesaj
    4.769
    Konu
    4756
    Üye Avatarı

    Mesaj:4.769

    Konu:4756

    Aldığı Beğeni:0



    • 2 kg’lık butun ahtapot
    • 3 adet turunc
    • 250 g sarı mercimek
    • 1 adet soğan
    • 2 diş sarımsak
    • 1 adet limon
    • 1 cay kaşığı beyaz biber
    • Dağ kekiği
    • Zeytinyağı
    • Teriyaki sosu
    • Şeker
    • Tuz


    • İyice yıkanmış butun ahtapotu parcalanmış turunclarla birlikte buharlı pişirme tenceresinde kaynayan suyun ustunde, 2-2.5 saat kadar buharda pişirin. İyice yumuşadıktan sonra cıkarıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
    • Ote yandan mercimek favayı hazırlamaya başlayın. İyice yıkadığınız sarı mercimeğin icine 1 soğan doğrayın, 2 diş sarımsak, limon suyu, şeker ve tuz ilave ederek, kısık ateşte, ustune bir parmak cıkacak kadar su ilave edip yavaş yavaş kaynatın. İyice yumuşayıp mercimek lapası haline geldiğinde bir robot ile iyice cekin, payrekse boşaltın ve ılımaya bırakın.
    • Ahtapotu kalın dilimler halinde kesip, kızdırılmış bir teflon tavada zeytinyağı ve teriyaki sos ile 5 dakika kadar kavurun. Sonra mercimek favasından yatak uzerinde dağ kekiği ile servis yapın.
Konuyu Görüntüleyenler
    There are no members to list at the moment.
Bu web sitesi çerez kullanıyor
Oturum açma bilgilerinizi saklamak, web sitesi tercihlerini kaydetmenize, içerik ve reklamları kişiselleştirmenize, sosyal medya özellikleri sağlamak ve trafiğimizi analiz etmek için oturum bilgilerini saklamak için çerezleri kullanıyoruz.