Menu

Threaded View

  1. #1
    Avatar Resmi
    Magazin Editor
    Magazin Habercisi
    Mesaj
    4.769
    Konu
    4756
    Üye Avatarı

    Mesaj:4.769

    Konu:4756

    Aldığı Beğeni:0



    • 2 demet taze deniz borulcesi (Temizlenmiş)
    • 1 adet soğan
    • 1 tatlı kaşığı biber salcası
    • 2 adet cubuk tarcın
    • 1 diş sarımsak
    • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 su bardağı domates (Tercihen ev yapımı konserve)
    • 1 su bardağı haşlanmış nohut

    Tarcınlı ve nohutlu deniz borulcesi Nasıl Yapılır

    • Birkac kaşık zeytinyağı ile ince kıyılmış soğanı karamelize olana dek kavurun. Biber salcasını, tarcın cubuklarını ve ince kıyılmış sarımsakları ekleyin. Birkac dakika daha kavurun.
    • Onceden haşladığınız nohutları ekleyin. Biraz daha kavurduktan sonra domatesleri ilave edin. Karıştırıp 1 cay bardağı sıcak su ekleyip 5 dakika yuksek ateşte pişirin.
    • Deniz borulcelerini tuzlu kaynayan suda diri haşlayıp, ic dallarını temizleyin. Daha sonra tencerede pişen nohutlara ilave edin. Tuzunu ekleyip 5 dakika daha yuksek ateşte pişirdikten sonra ateşi kısın. Tencerenin kapağını kapatın ve iyice yumuşayana kadar pişirin. Tencereyi ocaktan indirmeden once yarım kahve fincanı zeytinyağı dokun. Tencerenin kapağını kapatın, 1 dakika daha pişirip ocaktan alın. Afiyet olsun.

    Dilerseniz, sade bir şekilde sunulan zeytinyağlı deniz borulcesi tarifine de goz atabilirsiniz.
Konuyu Görüntüleyenler
    There are no members to list at the moment.
Bu web sitesi çerez kullanıyor
Oturum açma bilgilerinizi saklamak, web sitesi tercihlerini kaydetmenize, içerik ve reklamları kişiselleştirmenize, sosyal medya özellikleri sağlamak ve trafiğimizi analiz etmek için oturum bilgilerini saklamak için çerezleri kullanıyoruz.