Menu

Threaded View

  1. #1
    Avatar Resmi
    Magazin Editor
    Magazin Habercisi
    Mesaj
    4.769
    Konu
    4756
    Üye Avatarı

    Mesaj:4.769

    Konu:4756

    Aldığı Beğeni:0



    • Bir kase sultani bezelye
    • Bir avuc yeşil erik (Opsiyonel)
    • 4 kişilik taze gnocchi (Yaklaşık 350 g)
    • 2 yemek kaşığı krem peynir
    • 100 g kahvaltılık tuzsuz lor peyniri
    • 1 tatlı kaşığı tereyağı
    • 1/2 cay bardağı zeytinyağı
    • Limon kabuğu rendesi
    • Bol parmesan peyniri (Uzeri icin)
    • Taze nane
    • Tuz

    Sultani bezelyeli gnocchi Nasıl Yapılır

    Mevsimin en guzel sebzelerinden sultani bezelyeli gnocchi..
    Derin bir tencereye su doldurun, erikleri atıp kaynatın. Kaynayan suya biraz tuz atın ve gnocchileri ekleyin.
    Gnocchiler haşlanırken geniş bir tavada tereyağı ve zeytinyağını ısıtın, sultani bezelyeyi koyun ve cevirerek yumuşatın. Biraz yumuşayınca peynirleri ekleyip karıştırın. Bu arada yaklaşık 10 dakika gecmiş olmalı ve gnocchilerin de haşlanmış olması gerekiyor.
    Suyun uzerine cıkan gnocchileri kevgirle alıp tavaya aktarın. Biraz cevirin ve servis tabaklarına alın.
    Uzerine bol limon kabuğu rendesi, parmesan peyniri ve taze nane serpin.
    Bu yemek icin sultani bezelyeyi yaz sonuna kadar yetiştiricisinden bulabilirsiniz.
    Gnocchi yaparken hangi malzeme kullanırsanız kullanın, sosunun yoğun olmasına onem verin. Sosu bol ve kıvamlı olmalı. Bunu da krema, pesto sos ya da domates ile sağlayabilirsiniz. Krem peynir de malzemeye gore iyi bir alternatif.
    Mantar ve bezelye soslu cnocchi tarifi icin tıklayın
Konuyu Görüntüleyenler
    There are no members to list at the moment.
Bu web sitesi çerez kullanıyor
Oturum açma bilgilerinizi saklamak, web sitesi tercihlerini kaydetmenize, içerik ve reklamları kişiselleştirmenize, sosyal medya özellikleri sağlamak ve trafiğimizi analiz etmek için oturum bilgilerini saklamak için çerezleri kullanıyoruz.