Menu

Threaded View

  1. #1
    Avatar Resmi
    Magazin Editor
    Magazin Habercisi
    Mesaj
    4.769
    Konu
    4756
    Üye Avatarı

    Mesaj:4.769

    Konu:4756

    Aldığı Beğeni:0



    • 500 g kıyma
    • 1 soğan
    • Yarım demet maydanoz
    • 3 dilim ekmek ici
    • 1 yumurta
    • 2 yemek kaşığı kırmızı şarap sirkesi
    • Tuz
    • Karabiber

    Sosu icin:

    • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 soğan
    • 2 diş sarımsak
    • 3 domates
    • Yarım su bardağı et suyu
    • Tuz
    • Karabiber


    • Kıymayı geniş bir yoğurma kabına alın. Yemeklik doğradığınız soğan, ince kıydığınız maydanoz, ufaladığınız ekmek ici ve bir kasede cırptığınız yumurtayı ekleyip karıştırın.
    • Kırmızı şarap sirkesi, tuz ve karabiberi ilave edip tum malzeme iyice ozdeşleşinceye kadar yoğurun.
    • Harcı yağlı kağıt serili baton bir kek kalıbına aktarın. Onceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 60 dakika kadar pişirin.
    • Sosu icin zeytinyağını bir tencerede ısıtın. Rendelediğiniz soğan ve sarımsakları pembeleşinceye kadar soteleyin. Soğanların rengi donmeye başladığında rendelediğiniz domatesler, et suyu, tuz ve karabiberi ilave edip kaynamaya bırakın.
    • Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın ve 15 dakika daha pişirin. Sıcak sosu fırından aldığınız koftenin uzerine gezdirin. Yanında patates puresi ile sıcak servis yapın.
Konuyu Görüntüleyenler
    There are no members to list at the moment.
Bu web sitesi çerez kullanıyor
Oturum açma bilgilerinizi saklamak, web sitesi tercihlerini kaydetmenize, içerik ve reklamları kişiselleştirmenize, sosyal medya özellikleri sağlamak ve trafiğimizi analiz etmek için oturum bilgilerini saklamak için çerezleri kullanıyoruz.