Menu

Threaded View

  1. #1
    Avatar Resmi
    Magazin Editor
    Magazin Habercisi
    Mesaj
    4.681
    Konu
    4668
    Üye Avatarı

    Mesaj:4.681

    Konu:4668

    Aldığı Beğeni:0



    • 700-800 g dana gulaş
    • 3 yemek kaşığı tereyağı
    • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
    • 3 adet orta boy soğan (Kup doğranmış)
    • 1 yemek kaşığı sirke
    • 1 adet orta boy havuc (Kup doğranmış)
    • Tuz, karabiber
    • 1 su bardağı domates konservesi (Tercihen ev yapımı)
    • 1 adet defne yaprağı
    • 5 diş sarımsak
    • 1 cay kaşığı kimyon
    • 3 yaprak pazı
      Sumaklı su icin;
    • 1 yemek kaşığı sumak
    • 3 su bardağı sıcak su
    • 1 tatlı kaşığı bal


    • Oncelikle sumaklı suyu hazırlayın. Bunun icin suyu kaynatın. Su kaynayınca icine bal ile sumağı ekleyin. Kısık ateşte 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alın, 10 dakika demlendirip suyunu suzun. Sumak suyunuz hazırdır.
    • Tereyağını ve sıvı yağı tencereye alın. Tereyağı eriyince kup doğradığınız soğanları ekleyin. Surekli karıştırarak 5 dakika boyunca kavurun. Sumaklı suyu, sirkeyi ve tuzu ekleyin. Birkac dakika daha kavurduktan sonra etleri ilave edin. Etlerin rengi değişince hemen ardından kimyonu, kabuğunu soyduğunuz sarımsakları ve defne yaprağını ekleyin. 3 Birkac dakika daha kavurduktan sonra salcayı, havucları, onceden hazırladığınız 2 su bardağı sumak suyunu ve domates konservesini ekleyin.
    • Tum malzemeyi karıştırdıktan sonra yuksek ateşte 5 dakika pişirin. Tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte, 1 saat boyunca etleri pişirin.
    • Ocaktan almaya 15 dakika kala ince kıyılmış pazı yapraklarını ilave edin. Pişirdikten sonra ocaktan alın. Servis etmeden once icindeki sarımsakları ve defne yaprağını ayırıp atın. Sıcak servis yapın.
Konuyu Görüntüleyenler
    There are no members to list at the moment.
Bu web sitesi çerez kullanıyor
Oturum açma bilgilerinizi saklamak, web sitesi tercihlerini kaydetmenize, içerik ve reklamları kişiselleştirmenize, sosyal medya özellikleri sağlamak ve trafiğimizi analiz etmek için oturum bilgilerini saklamak için çerezleri kullanıyoruz.