Threaded View
- 08-13-2019, 02:42 PM #1
Patlıcan Balığı (Bu Tarif Rejim Bozdurur) Tarifi İçin Malzemeler- 1 kilo patlıcan +tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 su bardağına yakın un
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı galeta unu
Patlıcan Balığı (Bu Tarif Rejim Bozdurur) Tarifi Yapılışı- Patlıcanları alaca soyup yelpaze şeklinde doğrayıp tencereye alalım.
- Sirke ve tuz ekleyelim.
- Üzerini geçene kadar su koyup kaynamaya bırakalım.
- 10 dakika kaynatıp süzgece alalım.
- Soğuyunca patlıcan dilimlerini ayıralım.
- 1 kaseye un koyalım.
- Bir kaseye de yumurtayı kıralım ve tuz ekleyip çırpalım.
- Başka bir kaseye galeta unu koyalım.
- Suyu süzülen patlıcanları una bulayıp fazlasını silkeleyelim.
- Tüm patlıcanlar bitene kadar unlamaya devam edelim.
- Tavada yağımızı iyice kızdıralım.
- Patlıcanları ucundan tutup önce yumurtaya sonra galeta ununa arkalı önlü bulayalım.
- Kızmış yağa atıp arkalı önlü kızartalım.
- Arzuya göre sarımsaklı yoğurtla ılık olarak servis edelim.
- Lokum gibi balık tadında patlıcan balıklarımız servise hazır. Afiyet olsun.
EtiketlerKonuyu Görüntüleyenler-
There are no members to list at the moment.