Menu

Threaded View

  1. #1
    Avatar Resmi
    Magazin Editor
    Magazin Habercisi
    Mesaj
    4.681
    Konu
    4668
    Üye Avatarı

    Mesaj:4.681

    Konu:4668

    Aldığı Beğeni:0



    • 2 su bardağı ince kırmızı bulgur
    • 1 cay bardağı sıcak su
    • 3 orta boy patates (Haşlanmış)
    • 2 corba kaşığı biber salcası (Tepeleme)
    • 1 corba kaşığı domates salcası (Tepeleme)
    • 1 yemek kaşığı kuru fesleğen
    • 1 cay kaşığı toz kimyon
    • Karabiber
    • Maydanoz (İnce kıyılmış)

    Soğan sos icin

    • 1 adet iri boy soğan
    • 1 su bardağı zeytinyağı
    • Kıyma sos icin
    • 250 g kıyma
    • 1 adet soğan
    • 1 cay kaşığı pul biber
    • Bir fiske kimyon, karabiber, tuz
    • Zeytinyağı

    Acılı Patates Koftesi Nasıl Yapılır

    • Geniş bir kapta patates ve maydanoz haric diğer ana malzemeleri sıcak suyla birlikte iyice karıştırın. Bulguru, yumuşaması icin 15 dakika kadar dinlendirin.
    • Haşlanmış, hafifce sıcak patatesleri karışıma ekleyin ve iyice yoğurmaya başlayın. Ciğ kofte yoğurur gibi surekli ezerek yoğurun. Eğer bulgur hala sertse ara ara sıcak su serpin.
    • Soğan sosu icin bir tavada soğan ve zeytinyağını, soğan kızarmadan iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
    • Başka bir yerde kıyma sosu icin soğanı zeytinyağıyla hafifce kavurun ve kıymayı ekleyin. Kıyma pişinceye kadar bekleyin.
    • Pişince karabiber, tuz, pul biber ve kimyonu ilave edin.
    • Patatesi bulgura iyice yedirince yoğurma işlemini bitirin. Daha once hazırladığınız soğan sosunu bulgura dokun, iyice eminceye kadar karıştırın ve doğranmış maydanozları ekleyin. Ellerinizle şekil vererek kıyma sosuyla birlikte servis yapın.

    Etsiz bir tarif arıyorsanız, pratik fellah kofte tarifine goz atın.
Konuyu Görüntüleyenler
    There are no members to list at the moment.
Bu web sitesi çerez kullanıyor
Oturum açma bilgilerinizi saklamak, web sitesi tercihlerini kaydetmenize, içerik ve reklamları kişiselleştirmenize, sosyal medya özellikleri sağlamak ve trafiğimizi analiz etmek için oturum bilgilerini saklamak için çerezleri kullanıyoruz.