Menu

Threaded View

  1. #1
    Avatar Resmi
    Magazin Editor
    Magazin Habercisi
    Mesaj
    4.727
    Konu
    4714
    Üye Avatarı

    Mesaj:4.727

    Konu:4714

    Aldığı Beğeni:0



    • 500 g karalahana (Tercihen damarlı kısımlarından olacak)
    • 1 adet buyuk boy soğan (Kup doğranmış)
    • 1 yemek kaşığı tereyağı
    • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 tatlı kaşığı biber salcası
    • 1 cay kaşığı pul biber
    • 1 tatlı kaşığı kuru reyhan
    • 1 cay bardağı bulgur
    • 5 dilim pastırma


    • Karalahananın yaprak kısımlarını ince ince doğrayın ve tuzla birlikte iyice ovarak acılığını giderin. Daha sonra suzgece aktarın, akan suyun altında birkac kez yıkayıp acı suyunu suzun.
    • Karalahanaları kaynar suda 15 dakika haşladıktan sonra iyice suzup avucunuzda tekrar sıkın.
    • Yağları tencereye alın. Yağlar eriyip ısınınca soğanı ekleyin. Yumuşayana kadar iyice kavurun.
    • Soğanlar yumuşayınca biber salcasını ekleyin. Birkac dakika daha kavurun.
    • Karalahanalarla birlikte bulguru ekleyin. Birkac kez karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte, kendi buharında 5 dakika pişirin.
    • Tencerenin kapağını acın, tuzunu, kuru reyhanı, pul biberi ve uzerini gecmeyecek ama ortecek kadar sıcak su ilave edin. Karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Orta-kısık ateşte pişirmeye bırakın.
    • Arada bir tencerenin kapağını acıp suyunu kontrol edin. Suyunu iyice cekerse biraz daha sıcak su ilave edebilirsiniz.
    • Lahana pişip suyunu cekince ocaktan alın, kucuk kucuk doğradığınız pastırmaları ekleyin. Karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. 10 dakika demlendikten sonra servis yapın.
Konuyu Görüntüleyenler
    There are no members to list at the moment.
Bu web sitesi çerez kullanıyor
Oturum açma bilgilerinizi saklamak, web sitesi tercihlerini kaydetmenize, içerik ve reklamları kişiselleştirmenize, sosyal medya özellikleri sağlamak ve trafiğimizi analiz etmek için oturum bilgilerini saklamak için çerezleri kullanıyoruz.