Menu

Threaded View

  1. #1
    Avatar Resmi
    Magazin Editor
    Magazin Habercisi
    Mesaj
    4.727
    Konu
    4714
    Üye Avatarı

    Mesaj:4.727

    Konu:4714

    Aldığı Beğeni:0



    • 10 adet arpacık soğan
    • 1 cay bardağı sızma zeytinyağı
    • 2 cay kaşığı zerdecal
    • 1 adet havuc
    • 1 adet patates
    • 2 adet orta boy ayva
    • 1 adet portakal (Tercihen kan portakalı)
    • Yarım limonun suyu
    • 1 su bardağı nohut
    • Tuz


    • Akşamdan suda ıslatıp beklettiğiniz nohutları zerdecallı suda yumuşayana kadar haşlayın.
    • Kabuğunu soyduğunuz arpacık soğanları boyuna ikiye kesin. Daha sonra yaprak yaprak ayırın.
    • Zeytinyağının yarısını tencerede ısıtıp, arpacık soğanları ve dilimlediğiniz havucu kavurun.
    • Kup doğradığınız patatesi de ekleyip 10 dakika daha kavurun.
    • En son yarım ay şeklinde dilimlediğiniz ayvaları, limon suyunu, dilimlenmiş portakalı, 1 su bardağı sıcak suyu, tuzu ve nohudu ekleyin.
    • Birkac taşım kaynattıktan sonra tencerenin kapağını kapatın, ateşi kısın. 15-20 dakika pişirdikten sonra ocaktan alın. Kalan yarım cay bardağı sızma zeytinyağını yemeğin uzerine gezdirin. Tencerenin kapağını acmadan soğumaya bırakın.
Konuyu Görüntüleyenler
    There are no members to list at the moment.
Bu web sitesi çerez kullanıyor
Oturum açma bilgilerinizi saklamak, web sitesi tercihlerini kaydetmenize, içerik ve reklamları kişiselleştirmenize, sosyal medya özellikleri sağlamak ve trafiğimizi analiz etmek için oturum bilgilerini saklamak için çerezleri kullanıyoruz.