Menu

Threaded View

  1. #1
    Avatar Resmi
    Magazin Editor
    Magazin Habercisi
    Mesaj
    4.727
    Konu
    4714
    Üye Avatarı

    Mesaj:4.727

    Konu:4714

    Aldığı Beğeni:0



    • 500 g Bruksel lahanası
    • 300 g koftelik kıyma
    • 1 soğan
    • 1 diş sarımsak
    • 2 corba kaşığı ufalanmış ekmek ici
    • 1 corba kaşığı soya sosu
    • 1 yumurta
    • Karabiber
    • Tuz

    Kızartmak icin:

    • 2 corba kaşığı sıvı yağ

    Sos icin:

    • 1 su bardağı sut
    • 1 corba kaşığı mısır nişastası
    • 1 cay kaşığı kori
    • Karabiber
    • Tuz
    • 1/2 su bardağı kaşar peyniri rendesi


    • Bruksel lahanalarını bir tencereye alın. Kapağı acık tencerede 10 dakika kadar fazla yumuşamayacak şekilde haşlayın ve suzun. Diğer tarafta koftenin butun malzemesini karıştırarak yoğurun. Ceviz buyukluğunde yuvarlak kofteler hazırlayın. Teflon tavada 2 corba kaşığı yağı kızdırarak kofteleri kızartın.
    • Sos icin sut, nişasta, kori, tuz ve karabiberi karıştırın. Fazla kaynatmadan muhallebi kıvamında pişirin. İcine rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını ekleyin.
    • Fırın kabınızı yağlayıp lahana ve kofteleri duzgun olarak sıralayın. Hazırladığınız sosu uzerine dokup kaşar peyniri rendesi serpin. Onceden ısıtılmış 220 derece fırında 20-25 dakika, uzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Konuyu Görüntüleyenler
    There are no members to list at the moment.
Bu web sitesi çerez kullanıyor
Oturum açma bilgilerinizi saklamak, web sitesi tercihlerini kaydetmenize, içerik ve reklamları kişiselleştirmenize, sosyal medya özellikleri sağlamak ve trafiğimizi analiz etmek için oturum bilgilerini saklamak için çerezleri kullanıyoruz.