Menu

Threaded View

  1. #1
    Avatar Resmi
    Magazin Editor
    Magazin Habercisi
    Mesaj
    4.769
    Konu
    4756
    Üye Avatarı

    Mesaj:4.769

    Konu:4756

    Aldığı Beğeni:0



    • 2 adet kereviz (Yuvarlak dilimlenmiş)
    • 5 adet havuç (İkiye ayrılmış)

    Kaplama sosu icin

    • 2 adet yumurta sarısı
    • 300 ml çok soğuk su veya soda
    • 200 g un (Yaklaşık 1 su bardağı)

    Kızartmak icin

    • Ayçiçek yağı ve susam yağı

    Dip sos icin

    • 1 çay kaşığı bayır turbu püresi
    • 3 yemek kaşığı yoğurt
    • Acı sos ve toz kırmızı biber

    Kereviz tempura Nasıl Yapılır

    Kereviz tempura tarifimiz ile sevdiklerinize unutamayacakları bir lezzet yaşatın.


    • Sebze malzemelerini iyice yıkayıp kurulayın ve dilimleyin.
    • Karışım için; yumurta ve suyu tahta kaşık ile iyice çırpın ve bir yandan da unu ekleyin. Un topaklanabilir, pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpın.
    • Sıvı yağ ve susam yağını derin bir tavada iyice kızdırın. Sebzeleri önce una, sonra kaplama sosuna bulayın. Isıttığınız yağın içine atarak altın rengi oluncaya kadar kızartın (Rengi çok pembeleşmeyecek).
    • Sos için gerekli olan tüm malzemeleri iyice karıştırın. Kereviz tempuraları sosu ile birlikte sıcak servis edin.

      Nefis ayvalı kereviz tarifi icin tıklayın.
Konuyu Görüntüleyenler
    There are no members to list at the moment.
Bu web sitesi çerez kullanıyor
Oturum açma bilgilerinizi saklamak, web sitesi tercihlerini kaydetmenize, içerik ve reklamları kişiselleştirmenize, sosyal medya özellikleri sağlamak ve trafiğimizi analiz etmek için oturum bilgilerini saklamak için çerezleri kullanıyoruz.