Menu

Threaded View

  1. #1
    Avatar Resmi
    Magazin Editor
    Magazin Habercisi
    Mesaj
    4.769
    Konu
    4756
    Üye Avatarı

    Mesaj:4.769

    Konu:4756

    Aldığı Beğeni:0



    Fırında kuzu ve sosu:

    • 1 kuzu kol
    • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
    • Tuz, karabiber
    • 1 defne yaprağı
    • 1-2 dal biberiye
    • 1-2 dal kekik
    • 5-6 diş sarımsak
    • 1/2 cay bardağı su


    • Kuzu kolu sığacağı bir fırın kabına koyup her tarafına zeytinyağı surun, tuz ve karabiber serpin. Defne yaprağı, biberiye, kekik, sarımsaklar ve suyu ekleyin. Fırın kabını once pişirme kağıdı, ardından aluminyum folyoyla kaplayın. Dilerseniz kapaklı dokum tencere de kullanabilirsiniz.
    • Kuzuyu onceden 180 derecede ısıtılmış fırında, et kemiklerden rahatlıkla ayrılana dek, yaklaşık 2-2.5 saat pişirin. Kuzu ılınınca, kemiklerinden ayırarak lime lime edin.
    • Kuzunun pişme suyunu ince suzgecten suzdurun ve kucuk bir tavaya aktarın. Kucuk bir kasede 1 tatlı kaşığı nişasta ve 3-4 yemek kaşığı suyu karıştırıp kuzunun pişme suyuna ekleyin. Dilerseniz bu aşamada, sosa 1/2 cay bardağı kırmızı şarap da ekleyebilirsiniz. Surekli karıştırarak bir taşım kaynatın ve 1-2 dakika kısık ateşte pişirin. Nişasta sosun koyulaşmasını sağlayacaktır. Dilediğiniz kıvama ulaşınca ocaktan alın.
Konuyu Görüntüleyenler
    There are no members to list at the moment.
Bu web sitesi çerez kullanıyor
Oturum açma bilgilerinizi saklamak, web sitesi tercihlerini kaydetmenize, içerik ve reklamları kişiselleştirmenize, sosyal medya özellikleri sağlamak ve trafiğimizi analiz etmek için oturum bilgilerini saklamak için çerezleri kullanıyoruz.