Menu

Threaded View

  1. #1
    Avatar Resmi
    Magazin Editor
    Magazin Habercisi
    Mesaj
    4.769
    Konu
    4756
    Üye Avatarı

    Mesaj:4.769

    Konu:4756

    Aldığı Beğeni:0



    • 2 demet karalahana
    • 400 g orta yağlı kıyma
    • 1.5 cay bardağı pirinc
    • 1 adet orta boy soğan (Rendelenmiş)
    • Tuz
    • 1’er cay kaşığı karabiber, kimyon, kuru nane, kuru reyhan
    • 1 tatlı kaşığı biber salcası
    • 1 tatlı kaşığı domates salcası
    • 500 g kuzu kaburga

    Sosu icin

    • Sıcak su (Tencerenin boyutuna gore değişebilir)
    • 1 tatlı kaşığı biber salcası
    • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
    • 1 yemek kaşığı sumak (1 cay bardağı sıcak suda bekletin)

    Kaburgalı ve sumaklı karalahana sarması Nasıl Yapılır

    • Lahana yapraklarını yıkayın ve kaynar suyun icine daldırıp 3-4 dakika haşladıktan sonra suyunu suzun.
    • İc malzemesi icin kıymayı derin bir kaba alın. Yıkayıp suzduğunuz pirinci, rendelenmiş soğanı, tuzu, salcaları ve baharatı ekleyip iyice yoğurun.
    • Lahana yapraklarını tezgahın uzerine alın, damarlı kısımları keserek avuc ici buyukluğu kadar parcalar elde edin.
    • Her parcanın kenarına elinizle bir parmak uzunluğunda sıktığınız harctan yerleştirip sarın.
    • Bu arada kaburgalar icin sarmayı yapacağınız tencereyi iyice ısıtın. Kaburgaları ucer dakika kadar her iki tarafını kızartıp ocaktan alın. Sarmaları kaburgaların uzerine bitişik bir şekilde dizin.
    • Sosu icin biber salcasını, sıcak suda beklettiğiniz sumağı, sarmaların uzerini ortecek şekilde sıcak suyu ve sıvı yağı karıştırın.
    • Hazırladığınız sosu sarmaların uzerine dokun ve duz bir tabakla kapatıp orta ateşte 5 dakika pişirin. Daha sonra ateşi iyice kısarak 30 dakika daha pişirin.
    • Kaburgalı ve sumaklı karalahana sarmasını, borulce salatası ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

    Kaburgalı ve Sumaklı Karalahana Sarmasının Puf Noktaları Nelerdir?

    • Tarife başlarken karalahanaları kaya tuzu ile ovalayın ve sudan gecirin.
    • Kuzu etini sos ile marine edin ve dinlenmeye bırakın. Oda sıcaklığında bekledikce etin lezzeti artacaktır.
    • Lahanaların damarlı kısımlarını kesmek yerine, bıcağın tersi ile ezerek duz bir hale getirebilirsiniz.
    • Lahanaları haşlarken suyun icerisine tuz ve limon suyu dokun. Boylece daha cabuk yumuşayacaktır.
    • Sosu hazırlarken biber salcasına, rendelenmiş domates suyu da ekleyebilirsiniz.

      1 Porsiyon Kaburgalı ve Sumaklı Karalahana Sarması Kac Kaloridir?

    Kuzu etiyle hazırlanan kaburgalı ve sumaklı karalahana sarmasının bir porsiyonu, yaklaşık 230 kaloridir. Kas gelişimi destekleyen ve kemik hastalıklarına iyi gelen bu tarife, diyet listelerinde yer verebilirsiniz. Alternatif versiyonu olan pirzolalı karalahana sarmasını da notlarınız arasına ekleyin.

    Ozel gunlerde veya kalabalık sofralarda sunabileceğiniz hafif et yemekleri mi arıyorsunuz? Mis gibi kokusuyla herkesi kendine hayran bırakacak nefis kuzu incik tarifine goz atabilirsiniz.
Konuyu Görüntüleyenler
    There are no members to list at the moment.
Bu web sitesi çerez kullanıyor
Oturum açma bilgilerinizi saklamak, web sitesi tercihlerini kaydetmenize, içerik ve reklamları kişiselleştirmenize, sosyal medya özellikleri sağlamak ve trafiğimizi analiz etmek için oturum bilgilerini saklamak için çerezleri kullanıyoruz.