Menu

Threaded View

  1. #1
    Avatar Resmi
    Magazin Editor
    Magazin Habercisi
    Mesaj
    4.769
    Konu
    4756
    Üye Avatarı

    Mesaj:4.769

    Konu:4756

    Aldığı Beğeni:0



    • 2 adet yumurta
    • 1 su bardağı un
    • 1 cay bardağı sut
    • 1 yemek kaşığı tereyağı (Eritilmiş)
    • 1 dilim bal kabağı (Haşlanıp pure yapılmış)
      Uzeri icin
    • Tereyağı
    • Minik doğranmış bal kabağı

    Kabak pureli pankek Nasıl Yapılır

    • Pankek hamuru icin; derin bir kap icinde yumurtaları, unu ve sutu iyice cırpın. Eritilmiş tereyağını ve bal kabağı puresini ekleyip karıştırın. Arzu ederseniz bal kabağını minik kupler halinde doğrayarak da ekleyebilirsiniz.
    • Tavayı ısıtın, cok az sıvı yağı surun. 1 kaşık kadar pankek karışımını tavaya dokup, 1 dakika kadar pişirin. Ortası goz goz olmaya başladığında spatula ile ters cevirip, 30 saniye kadar daha pişirin.
    • Pankekleri bir servis tabağına alın. Diğer pankekleri de aynı şekilde pişirin. Her seferinde tavayı cok az yağ ile yağlayın. Tavanın aşırı kızmaması icin ara sıra ateşten alıp biraz soğutun. Tereyağı ile birlikte servis yapın.
Konuyu Görüntüleyenler
    There are no members to list at the moment.
Bu web sitesi çerez kullanıyor
Oturum açma bilgilerinizi saklamak, web sitesi tercihlerini kaydetmenize, içerik ve reklamları kişiselleştirmenize, sosyal medya özellikleri sağlamak ve trafiğimizi analiz etmek için oturum bilgilerini saklamak için çerezleri kullanıyoruz.