Menu

Threaded View

  1. #1
    Avatar Resmi
    Magazin Editor
    Magazin Habercisi
    Mesaj
    4.681
    Konu
    4668
    Üye Avatarı

    Mesaj:4.681

    Konu:4668

    Aldığı Beğeni:0



    • 150 g tereyağı (Soğuk ve kup doğranmış)
    • 2 su bardağı un
    • 3 yemek kaşığı soğuk su
    • 1 tatlı kaşığı muskat
    • 150 g ceviz ici (4’e bolunmuş)
    • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 200 g ıspanak (İri doğranmış)
    • 200 g pırasa (İnce doğranmış)
    • 2 dal taze soğan (İnce doğranmış)
    • Tuz, karabiber
    • 2 yemek kaşığı rendelenmiş toz parmesan
    • 1 kutu krema (200 ml)
    • 2 yumurta


    • Elenmiş unu, muskatı, soğuk suyu ve kup doğradığınız tereyağını hamur yoğurma kabına alın. Puruzsuz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru top şeklinde toparlayıp buzdolabına alın, 15 dakika dinlendirin.
    • Tart hamurunu merdane ile acıp yağlanmış tart kalıbına, kenarlarını da bastırarak yayın. Tart hamuru fırında pişerken kabarmaması icin bir avuc kadar kuru bakliyat serpin. 175 dereceye ayarlı fırında, 15-20 dakika pişirin.
    • İc malzemesi icin zeytinyağını ısıtıp tum sebzeleri ve ceviz icini kavurun. Tuzu ve baharatını ekleyip tatlandırın. Ilınınca kremayı, rendelenmiş parmesan peynirini ve cırpılmış yumurtaları ekleyin. Karıştırıp fırından cıkardığınız tart hamurunun icine dokun. Hamuru tekrar sıcak fırına verin. 20-25 dakika daha pişirin. Fırından alın, hafif ılındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Konuyu Görüntüleyenler
    There are no members to list at the moment.
Bu web sitesi çerez kullanıyor
Oturum açma bilgilerinizi saklamak, web sitesi tercihlerini kaydetmenize, içerik ve reklamları kişiselleştirmenize, sosyal medya özellikleri sağlamak ve trafiğimizi analiz etmek için oturum bilgilerini saklamak için çerezleri kullanıyoruz.