Menu

Threaded View

  1. #1
    Avatar Resmi
    Magazin Editor
    Magazin Habercisi
    Mesaj
    4.681
    Konu
    4668
    Üye Avatarı

    Mesaj:4.681

    Konu:4668

    Aldığı Beğeni:0



    • 500 g ıspanak
    • 10 adet mantar
    • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
    • 1 cay bardağı ceviz ici
    • 50 g taze misket peynir
    • 4-5 dilim pastırma (İkiye veya uce doğranmış)
      Sosu icin:
    • 100 g labne peyniri
    • 75 ml krema
    • 1 yumurta
    • 2 dal taze kişniş (Cok ince kıyılmış)
    • Tuz
      Hamuru icin:
    • 100 g tereyağı (Soğuk)
    • 200 g un
    • 1 yumurta (Soğuk)
    • 1/2 cay bardağı su (Soğuk)
    • Tuz


    • Hamuru icin tereyağı, un ve tuzu iyice kıyıp kum haline getirin. Daha sonra yumurtayı ve suyu ekleyin. Hızlıca hamuru toparlayıp strecleyin. Buzdolabında yarım saat dinlendirin.
    • İc harcı icin ıspanakları, dilimlenmiş mantarları, 1 yemek kaşığı sıvı yağla birlikte tavada kavurun. Ocaktan alıp tuzu ve ceviz icini ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın.
    • Sosu icin labneyi, kremayı, yumurtayı, tuzu ve taze kişnişi karıştırın. Sosunuz hazırdır.
    • Dinlendirdiğiniz tart hamurunu yağlanmış tart kalıbınıza gore merdane ile acıp yerleştirin.
    • Tart hamurunun uzerine bir avuc kadar kuru bakliyat Kuru fasulye, nohut gibi) serpin. Onceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında, 15 dakika pişirin.
    • Sos ile ıspanaklı mantarlı karışımı birleştirin.
    • On pişirmesini yaptığınız tart hamurunun icindeki bakliyatları cıkartın. Tart hamurunun icine ıspanaklı soslu karışımını dokup eşit şekilde tartın icinde dağıtın. En son taze peynirleri ve pastırmaları yerleştirin.
    • Tart hamurunu tekrar sıcak fırına verin. 20-25 dakika daha pişirip fırından alın. Ilınınca dilimleyip servis yapın
Konuyu Görüntüleyenler
    There are no members to list at the moment.
Bu web sitesi çerez kullanıyor
Oturum açma bilgilerinizi saklamak, web sitesi tercihlerini kaydetmenize, içerik ve reklamları kişiselleştirmenize, sosyal medya özellikleri sağlamak ve trafiğimizi analiz etmek için oturum bilgilerini saklamak için çerezleri kullanıyoruz.