Menu

Threaded View

  1. #1
    Avatar Resmi
    Magazin Editor
    Magazin Habercisi
    Mesaj
    4.769
    Konu
    4756
    Üye Avatarı

    Mesaj:4.769

    Konu:4756

    Aldığı Beğeni:0



    • 1 kg ıspanak koku ve korpe ıspanak karışımı
    • 2 su bardağı pilavlık bulgur
    • 1 cay bardağı zeytinyağı
    • 1 buyuk boy soğan
    • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
    • Tuz

    Ispanaklı buğuluma Nasıl Yapılır

    • Bir tepside bulguru, tuzu ve kırmızı toz biberi harmanlayın.
    • İnce doğranmış ıspanakları ve ıspanak koklerini iyice yıkayıp suzdukten sonra tabanı geniş ve yapışmaz yuzeyli bir tencereye 1/4’unu aktarın. Uzerine bulgurun da 1/4’unu serpin. Bu işlemi uc kez daha tekrarlayın.
    • Ayrı bir tavada zeytinyağı ile ince kıyılmış soğanı karamelize olana dek kavurun. Kavurduğunuz soğanı tenceredeki bulgurlu karışımın uzerine yayın. Uzerine 2 su bardağı sıcak su ekleyin. Kısık ateşte, bulgur yumuşayıp suyunu hafif cekene dek pişirin (Pişme sırasında suyu azaldıysa biraz daha su ilave edebilirsiniz). Ocaktan alın ve 5-10 dakika kadar demlendirdikten sonra ılık olarak servis yapın.
Konuyu Görüntüleyenler
    There are no members to list at the moment.
Bu web sitesi çerez kullanıyor
Oturum açma bilgilerinizi saklamak, web sitesi tercihlerini kaydetmenize, içerik ve reklamları kişiselleştirmenize, sosyal medya özellikleri sağlamak ve trafiğimizi analiz etmek için oturum bilgilerini saklamak için çerezleri kullanıyoruz.