Menu

Threaded View

  1. #1
    Avatar Resmi
    Magazin Editor
    Magazin Habercisi
    Mesaj
    4.769
    Konu
    4756
    Üye Avatarı

    Mesaj:4.769

    Konu:4756

    Aldığı Beğeni:0



    • 2 su bardağı köftelik bulgur
    • 1 su bardağı ince köftelik yarma (Yoksa irmik)
    • 1.5 su bardağı sıcak su
    • 1 tatlı kaşığı pul biber
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • Tuz


    Sos icin

    • 3 domates (Tercihen Çanakkale)
    • 1 sivri biber
    • 3 diş sarımsak
    • 1 yemek kaşığı domates salçası
    • 1 tatlı kaşığı pul biber
    • 1 kahve fincanı zeytinyağı
    • Tuz


    Uzeri icin

    • İnce kıyılmış maydanoz


    • Sosu için biberi çok ince doğrayın. Domatesleri rendeleyin. Tavaya zeytinyağını alıp ısıtın. Önce biberi ekleyip 1-2 dakika kavurun, sonra domatesleri ilave edip kavurmaya devam edin. Suyunu biraz çekince pul biberi ekleyip ocaktan alın.
    • Bulgurları bir yoğurma kabına alın. Suyu üzerine gezdirip karıştırın. 10-15 dakika kadar şişmesini bekleyin. Pul biberi, karabiberi ve tuzu ilave edip iyice yoğurun. Kurudukça arada bir, az su ekleyin. Sakız gibi bir kıvam alana kadar yoğurun. Köfte hamurundan misket büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda yuvarlayın. Bütün köfteleri aynı şekilde hazırlayın.
    • Derin bir tencerede suyu kaynatın ve hazırladığınız köfteleri içine atıp haşlayın. Köfteleri süzüp servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız domates sosunu döküp karıştırın. İnce kıyılmış maydanozu serpin ve sıcak servis yapın.
Konuyu Görüntüleyenler
    There are no members to list at the moment.
Bu web sitesi çerez kullanıyor
Oturum açma bilgilerinizi saklamak, web sitesi tercihlerini kaydetmenize, içerik ve reklamları kişiselleştirmenize, sosyal medya özellikleri sağlamak ve trafiğimizi analiz etmek için oturum bilgilerini saklamak için çerezleri kullanıyoruz.