Menu

Threaded View

  1. #1
    Avatar Resmi
    prenses
    Mesaj
    240
    Konu
    240
    Üye Avatarı

    Mesaj:240

    Konu:240

    Aldığı Beğeni:0



    Dizme Musakka Tarifi İçin Malzemeler

    • 1 adet büyük boy bostan patlıcan
    • Yarım su bardağından biraz az zeytinyağı(patlıcanları yağlamak için)
    • 250 gr kuşbaşından biraz daha ufak doğranmış et
    • 1 adet büyük boy soğan
    • 4 adet sivri biber
    • Yarım çay bardağı sıvı yağ
    • Tuz, kekik ,pulbiber
    • 1 yemek kaşığı domates salçası ve 2 yemek kaşığı su karışımı(yemeğin alt kısmına fırın kabına yaymak için)
    • 1 büyük kase kaşar peyniri rendesi (ben çeçil ile karışık yaptım)

    Dizme Musakka Tarifi Yapılışı

    1. Patlıcanları fotoğraftaki incelikte doğrayalım.
    2. Arkalı önlü yağlayalım yağlı kağıt serdiğimiz fırın kabımıza dizelim.
    3. Önceden ısıtılmış 240° fırında yumuşayana kadar pişirelim.
    4. Etimizi tavaya alalım suyunu bırakıp çekene kadar pişirelim.
    5. Soğanı ve biberleri ufak ufak doğrayalım. Tavaya alalım.
    6. Yağı, tuzu ve baharatları da ekleyelim. Güzelce kavuralım.
    7. Etimiz yeterince pişince ocaktan alalım.
    8. Salçamıza 2 yemek kaşığı su ekleyip iyice çırpalım.
    9. Isıya dayanıklı fırın kabımızın içine yayalım.
    10. Sonra 1 er adet patlıcan dizelim üzerlerine et soteyi onun üzerine de kaşar rendesi serpelim.
    11. Patlıcanlar bitene kadar bu şekilde devam edelim.
    12. Dizme işlemi bittiğinde en üst kata kaşar peyniri koyup ince bir dilim domates koyalım.
    13. Önceden ısıtılmış 200° fırında kaşarlar eriyinceye kadar pişirelim.
Etiketler
Konuyu Görüntüleyenler
    There are no members to list at the moment.
Bu web sitesi çerez kullanıyor
Oturum açma bilgilerinizi saklamak, web sitesi tercihlerini kaydetmenize, içerik ve reklamları kişiselleştirmenize, sosyal medya özellikleri sağlamak ve trafiğimizi analiz etmek için oturum bilgilerini saklamak için çerezleri kullanıyoruz.