Menu

Threaded View

  1. #1
    Avatar Resmi
    Magazin Editor
    Magazin Habercisi
    Mesaj
    4.769
    Konu
    4756
    Üye Avatarı

    Mesaj:4.769

    Konu:4756

    Aldığı Beğeni:0



    • 250 g koftelik bulgur
    • 250 g kıyma
    • 2 yemek kaşığı un
    • 2 adet patlıcan (Kozlenmiş ve ezilmiş)
    • Tuz, karabiber, kimyon

    Cacık icin

    • 1 demet semizotu
    • 2 diş sarımsak
    • 2 su bardağı suzme yoğurt
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 cay kaşığı tuz

    Sosu icin

    • 1 yemek kaşığı tereyağı
    • 1 tatlı kaşığı isot biberi veya kırmızı pul biber

    Cacıklı patlıcanlı kofte Nasıl Yapılır

    • Cacık icin yıkanıp cicek cicek ayırdığınız semizotlarını zeytinyağında 4-5 dakika kavurun. Ocaktan alın.
    • Suzme yoğurdu, havanda ezilmiş sarımsakları, tuzu ve semizotunu iyice karıştırın. Yoğurtlu karışım ile semizotunu birleştirin. Daha sonra buzdolabına alın.
    • Koftelik bulgurun uzerine 1 su bardağı ılık su ekleyin. Bulgurlar şişene kadar bekleyin.
    • Derin bir kapta kıymayı, koftelik bulguru, patlıcan ezmesini, tuzu, karabiberi ve kimyonu ekleyip iyice yoğurun. Duz bir tabağın uzerine unu serpin. Kofte hamurundan ceviz buyukluğunde toplar hazırlayın. Kofteleri una bulayın.
    • Derin bir tencerede 2 lt kadar suyu kaynatın. Kofte hamurlarını bu suyun icine atın. 10 dakika orta ateşte kaynatın. Delikli bir kevgir yardımı ile suyunu suzerek cıkartın. Ayrı bir servis tabağına semizotlu cacığı yayın. Uzerine patlıcanlı kofteleri yerleştirin.
    • Tereyağını kopurterek eritin, isot biber veya pul biber ekleyip karıştırın. Dilerseniz tereyağlı biberi de cacığın uzerine dokun ve bekletmeden servis yapın.

    Alternatif olarak patlıcan koftesi tarifini de deneyebilirsiniz.
Konuyu Görüntüleyenler
    There are no members to list at the moment.
Bu web sitesi çerez kullanıyor
Oturum açma bilgilerinizi saklamak, web sitesi tercihlerini kaydetmenize, içerik ve reklamları kişiselleştirmenize, sosyal medya özellikleri sağlamak ve trafiğimizi analiz etmek için oturum bilgilerini saklamak için çerezleri kullanıyoruz.