Menu

Threaded View

  1. #1
    Avatar Resmi
    Magazin Editor
    Magazin Habercisi
    Mesaj
    4.769
    Konu
    4756
    Üye Avatarı

    Mesaj:4.769

    Konu:4756

    Aldığı Beğeni:0



    Humus icin

    • 300 g ciğ bal kabağı (Ya da 1 su bardağı balkabağı puresi)
    • 2/3 su bardağı kırmızı mercimek
    • 2 yemek kaşığı tahin
    • 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı toz biber
    • 1-2 tutam tuz
    • 1-2 tutam kimyon
    • 1-2 tutam karabiber
    • 1-2 diş sarımsak

    Mantar icin

    • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 8-10 adet orta boy Shiitake mantarı (1/2- 1 cm kalınlığında dilimlenmiş)
    • 1-2 tutam tuz, karabiber
    • 1/2 veya 1/4 kırmızı soğan (Kucuk kupler halinde doğranmış)
    • 1-2 dal maydanoz yaprağı (İnce kıyılmış)

    Bal kabaklı ve mantarlı humus Nasıl Yapılır

    • Bal kabaklarını 2-3 cm’lik parcalar halinde kesin, buharda ya da suda, yumuşayana kadar pişirin.
    • Suzun ve ezerek pure yapın (300 g ciğ bal kabağından yaklaşık 150-160 g yani 1 su bardağı pure cıkıyor).
    • 2/3 su bardağı kırmızı mercimeği soğuk suda 12-13 dakika pişirin. Tencereyi ocaktan alıp kapağı kapalı olarak 10 dakika bekletin. (Mercimekler iyice pişecektir.)
    • Elde ettiğiniz 1 su bardağı bal kabağı puresini ve haşlanmış kırmızı mercimek, tahin, toz biber, tuz, kimyon, karabiber ve sarımsağı puruzsuz olana dek robottan gecirip, humusu hazırlayın.
    • Diğer tarafta buyuk bir tavada zeytinyağını kızdırıp, mantarlar ust uste gelmeyecek şekilde tavaya dizin. 3-4 dakika karıştırmadan mantarların renklenmesini bekleyin.
    • Tuz ve karabiber ekleyip, 2-3 dakika daha soteleyin. Son olarak doğranmış soğanı ekleyip, 1 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Maydanoz serpin ve humusla birlikte servis yapın.
    • Bal kabaklı ve mantarlı humusun yanına ne gider diyorsanız, fırında tavuk ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

    Bal Kabaklı ve Mantarlı Humusun Puf Noktaları Nelerdir?

    • Kullanacağınız mantarların kabuklarını soyduktan sonra tuzlu suda bekletin. Ardından bol su ile durulayın.
    • Bal kabağını robottan gecirerek tortu kalmasını onleyebilirsiniz.
    • Kullanacağınız sarımsakları limon suyu ile karıştırın. Boylece kokusu hafifleyecektir.
    • Humusu soğuk servis etmek istiyorsanız buzdolabında; ılık istiyorsanız oda sıcaklığında muhafaza edin.
    • Dilerseniz, servisten once iyice ısıtıp sıcak da sunabilirsiniz.
    • Shiitake mantarı yerine başka mantar ceşitlerini de kullanabilirsiniz. Ben aroması yoğun olduğu icin bu mantarı tercih ettim.

    1 Porsiyon Bal Kabaklı ve Mantarlı Humus Kac Kaloridir?

    • Mineral bakımından zengin olan bal kabaklı ve mantarlı humusun bir porsiyonu, yaklaşık 175 kaloridir. Dilerseniz, klasik humus tarifini de deneyebilirsiniz.

    Sebze, balık ve et yemeklerinin yanına cok yakışan pratik meze tariflerine goz atmayı unutmayın.
Konuyu Görüntüleyenler
    There are no members to list at the moment.
Bu web sitesi çerez kullanıyor
Oturum açma bilgilerinizi saklamak, web sitesi tercihlerini kaydetmenize, içerik ve reklamları kişiselleştirmenize, sosyal medya özellikleri sağlamak ve trafiğimizi analiz etmek için oturum bilgilerini saklamak için çerezleri kullanıyoruz.