Threaded View
- 04-06-2020, 07:36 PM #1
- 1 kg Bruksel lahanası
- 150 g badem
- 15 adet kestane (Kozlenmiş)
- 1 su bardağı ayıklanmış nar
- 1 avuc yaban mersini
- 15 adet kaju fıstık
- 10 adet baby havuc
- Sosu icin
- Suzme beyaz peynir (İnce rendelenmiş)
- 1 adet limonun suyu
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz, karabiber, pul biber
- Fırını 200 derecede ısıtın.
- Bir gun onceden ciğ bademleri suda bekletin. Yumuşayınca kabuklarını soyup kurumaya bırakın.
- Bruksel lahanasını iyice yıkayıp ikiye kesin. Sirkeli suda 10 dakika bekletip cıkarın, iyice kurulayın. Bir kapta sıvı yağ ile iyice harmanlayın. Isıtılmış fırında ustu hafif karamelize oluncaya kadar pişirin.
- Baby havucları yıkayıp kurulayın ve ortadan ikiye bolun. Isıtılmış fırına atın, karamelize olunca alın.
- Bademleri ısınmış yağsız tavada kavurun.
- Kajuları 5 dakika kadar fırınlayın.
- Bir kaseye Bruksel lahanasını, havuc ve tum malzemeleri alın. Sosu bir kasede iyice karıştırıp salatanın ustune dokun. Ilık veya soğuk servis yapın.
Konuyu Görüntüleyenler-
There are no members to list at the moment.