Menu

Threaded View

  1. #1
    Avatar Resmi
    Magazin Editor
    Magazin Habercisi
    Mesaj
    4.727
    Konu
    4714
    Üye Avatarı

    Mesaj:4.727

    Konu:4714

    Aldığı Beğeni:0



    • 300 g salamura asma yaprağı
    • 1 su bardağı pirinc
    • 1/2 su bardağı ic bakla (Kabuğu ayıklanmış)
    • 2 adet domates (Kabuğu soyulmuş, kup doğranmış)
    • 1 adet kuru soğan (İnce kup doğranmış)
    • 2 adet limon
    • Taze nane, maydanoz, tuz
    • Zeytinyağı

    İc bakla yatağı icin

    • 200 g ic bakla (Haşlanıp, kabuğu soyulmuş)
    • 2 sap taze soğan (İnce doğranmış)
    • Bir tutam taze nane, limon kabuğu rendesi, tuz, zeytinyağı

    İc bakla yatağında yaprak sarma Nasıl Yapılır

    • Yaprakları biraz yumuşayana kadar haşlayıp soğuk suya alın. Birkac kez suyunu değiştirip, suzun.
    • Pirinc, bakla, domates, soğan, nane, maydanoz, tuz ve zeytinyağını karıştırıp yapraklara sarın.
    • Tencereye kullanmadığınız kalın yapraklarla taban yapıp sarmaları icine dizin. Limonu dilimleyip sarmaların uzerini kapatın.
    • Uzerine uc su bardağı su koyup, ağırlık yapması icin bir tabağı ters kapatın. Once yuksek ateşte beş dakika, ardından kısık ateşte ortalama 40 dakika pişirin.
    • Başka bir tavaya zeytinyağı koyup, ısındığında taze soğanı hafifce yumuşatın ve tavayı ocaktan alın.
    • İc baklayı, limon rendesi, taze nane ve tuzu ekleyip tavanın sıcağı ile karıştırın.
    • Servis tabağına sotelenmiş baklayı taban yapın uzerine veya yanına sarmaları dizin ve servis yapın. Afiyet olsun.

    İc Bakla Yatağında Yaprak Sarmanın Puf Noktaları Nelerdir?

    • İc baklanın cabuk pişmesi icin tarife başlamadan 1 saat once ılık suda bekletin.
    • Kullanacağınız asma yaprakların damarsız ve ince olmasına ozen gosterin.
    • Yapraklar tuzlu olduğu icin, ic harca bir tutamdan fazla tuz koymayın.
    • Artan yaprakları tuz basma yontemini kullanarak daha uzun sure saklayabilirsiniz.
    • Pişirme işlemi esnasında tencerenin icerisine limon dilimleri ekleyin.

    1 Porsiyon İc Bakla Yatağında Yaprak Sarma Kac Kaloridir?

    • İc bakla yatağında yaprak sarma tarifinin bir porsiyonu, yaklaşık 110 kaloridir. Dilerseniz, klasik zeytinyağlı yaprak sarma tarifini de deneyebilirsiniz.

    Duşuk kalorisi ve hafifliği ile cok sevilen zeytinyağlılar sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, zeytinyağlı taze fasulye tarifine goz atın.
Konuyu Görüntüleyenler
    There are no members to list at the moment.
Bu web sitesi çerez kullanıyor
Oturum açma bilgilerinizi saklamak, web sitesi tercihlerini kaydetmenize, içerik ve reklamları kişiselleştirmenize, sosyal medya özellikleri sağlamak ve trafiğimizi analiz etmek için oturum bilgilerini saklamak için çerezleri kullanıyoruz.