Menu

Threaded View

  1. #1
    Avatar Resmi
    Magazin Editor
    Magazin Habercisi
    Mesaj
    7.951
    Konu
    7971
    Üye Avatarı

    Mesaj:7.951

    Konu:7971

    Aldığı Beğeni:0



    Patlıcanlı Saksı Kebabı tarifi ile sizlerleyiz. Değişik kebab tarifleri mi arıyorsunuz? En lezzetli Patlıcanlı saksı kebabı tarifi ve nefis yemek tarifleri icin hemen tıklayın! “Et Yemekleri Kategorisi” Kebab yapmanın bazı incelikleri vardır, mesela kebab yapacağınız yemeğe koyun yada kuzu eti kullanmalısınız, eti kısık ateşte ve kendi suyunda pişirmeye ozen gostermelisiniz daha lezzetli oluyor. Fırında pişirdiğiniz et yemeklerin daha lezzetli olmasını istiyorsanız yuksek ısıda olması gerekiyor. Yuksek ısıda pişen etin uzerindeki protein donacağı icin etin rengi kahverengi bir renk alır, etin yuzeyini kaplayan bu tabaka etin oz suyunun dışarı taşmasını engelleyeceği icin etin lezzetini daha cok algılayabilirsiniz. Daha sonra ısıyı yavaş yavaş duşurmelisiniz ki etin icide pişsin. Bu yazdığımız bilgiler rosto pişirirken işinize yarayacaktır.
    Saksı Kebabı Tarifi icin Malzemeler

    3 Tane orta boy bostan patlıcanı
    400 gr. et (kuşbaşı)
    1 kuru soğan
    3-4 diş sarımsak
    3-4 tane yeşil biber
    3-4 tane orta boy domates
    1/2 demet maydanoz
    Tuz, karabiber, kimyon
    Patlıcanları kızartmak icin: Zeytinyağı
    Sos icin: 1 tatlı kaşığı salca, 500 gram (2 su bardağı) su
    Saksı Kebabı Nasıl Yapılır

    Oncelikle patlıcanları kabuklarını alacalı keselim, daha sonra ortadan 2 eşit parcaya bolelim. Ve ortalarını saksı gibi oyalım ( fazla oymamaya ozen gosterelim biraz etli kalmalı) Hazırladığınız patlıcanları tuzlu suda yarım saat bekletelim.
    Biz bu Arada ic malzemesini hazırlayalım, yemeklik doğradığımız soğan ve biberleri bir tavaya yağ alıp biraz soteleyelim uzerine kuşbaşı etleri ilave edelim et suyunu salıp cekene kadar pişirelim. Kup kup doğradığımız domatesi ilave edelim, yaklaşık 10-15 dakika pişmeye bırakalım, sure sonunda incecik doğradığımız maydanoz ve tuz baharatlarını ekleyip ocaktan alalım.
    Tuzlu suda beklettiğiniz patlıcanları sudan alalım, kurulayıp onlu arkalı kızartalım, fırın tepsisine dizelim icerisine etli harcı yeteri kadar paylaştıralım. Yarım litre suya (2 su bardağı) salcayı karıştırarak eritelim, hazırladığımız bu sosu patlıcanların arasına dokelim, patlıcanların uzerine halka halka doğradığımız domatesleri koyalım tepsinin ağzını kapatıp 200 derecelik ısıda yaklaşık 40-45 dakika pişirelim.
Konuyu Görüntüleyenler
    There are no members to list at the moment.
Bu web sitesi çerez kullanıyor
Oturum açma bilgilerinizi saklamak, web sitesi tercihlerini kaydetmenize, içerik ve reklamları kişiselleştirmenize, sosyal medya özellikleri sağlamak ve trafiğimizi analiz etmek için oturum bilgilerini saklamak için çerezleri kullanıyoruz.
     
Sohbet Kolay Sohbet Sohbet Kolay Sohbet Chat ekolay Kolay Chat Tarz Sohbet Sohbet Kolay Sohbet kolay chat