Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yulaflı buğdaylı corba

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
[h=3]Yulaflı buğdaylı corba tarifi icin malzemeler[/h]
  • 1 yemek kaşığı fındık yağı
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 su bardağı su
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 5 yemek kaşığı yulaf kırması
  • 1.5 yemek kaşığı aşurelik buğday
  • 1 su bardağı sut
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Pul biber
  • Biberiye, nane, kekik (İsteğe gore)
[h=3]Yulaflı buğdaylı corba Nasıl Yapılır[/h] Tarif ve yapım: Deniz Orhun
Fotoğraf: Mehmet Ateş

  • Buğdayı haşlayın ve bir kaseye alın.
  • İnce kıyılmış sarımsak ve kuru soğanı, 1/4 su bardağı suda şeffaflaşıncaya kadar pişirin.
  • Yağı ekleyin ve bir kez daha cevirin. Tavuk suyu ve suyu ekleyin. Yulafları ve haşlanmış buğdayı ilave edip pişirin.
  • Sut ile yoğurdu terbiye ederek ekleyip pişirin. Uzerini tereyağlı kırmızıbiber, biberiye/nane/kekik ile susleyebilirsiniz.
Buğday corbası tarifi icin tıklayın