Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yoğurt Corbası Tarifi

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
Denenmiş corba tarifleri ile derlediğimiz sitemizde, bugun yine size en cok yapılan corba tarifleri icinde yer alan yoğurt corbası tarifi vereceğiz. Hem besleyici bir corba, hem de cok lezzetli. Zor gibi gorunse de aslında yoğurt corbası benim icin kolay corba tarifleri arasında yer alır. Yoğurt corbası, tum dunyaya tanıttığımız yoğurt ile yapılabilecek en lezzetli tariflerden birisidir. Sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanmış her bireyin mutlaka tuketmesi gereken corbalar, ayrıca kucuk yaşlarda sağlıklı beslenme alışkanlıklarının kazandırılması adına alıştırılması gereken yemekler arasındadır. Corbaların sayısız faydaları, gecmişten gunumuze onları sofraların baş tacı yapmış, tum yemeklerden once sofralarda corbalara yer verilmiştir.
Diyette olanlar icin, harika bir sunum Yoğurt corbası tarifi, kolay corba tarifleri icinde sayılabilecek en guzel corba tariflerinden biri. Yoğurt corbası hem yaz mevsiminde hem kış mevsiminde yapılabilen bir corba tarifi. Soğuk yoğurtlu corba dediğimiz corba tarifi ozellikle sıcak yaz akşamlarının en guzel corbası olarak bilinir. Ortalama 10-15 dakika pişme suresi ile en fazla 20 dakika da hazırlayacağınız yoğurt corbasını, servis ederken bol kuru nane ile susleyebilirsiniz. Yoğurt corbası, corba neden kesilir sorununu en cok yaşadığımız corbadır aslında. Corba terbiyesi hazırlandıktan sonra corbanın icine katarken yavaş yavaş katar ve surekli corbayı karıştırırsanız ve tuzu en son yoğurt corbası piştikten sonra eklerseniz, aslında corbanın kesilmesi gibi bir sorun yaşanmıyor. Kolay corba tarifi arayanlar icin bu yoğurt corbası tarifi dahil yemek tarifleri sitesi olarak size bir cok denenmiş resimli corba tarifleri derlerdik. Buyurun yoğurt corbası tarifine.
[h=2]Yoğurt Corbası Malzemeleri[/h] 4 corba kaşığı pirinc
7 bardak su
1 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 tane yumurta
Tuz
Nane
[h=2]Yoğurt Corbası Nasıl Yapılır[/h] Orta buyuklukte bir tencerede 7 bardak suyu kaynatalım. Suyumuz kaynadıktan sonra 4 bardak pirinci suyun icine ekleyelim. Pirincler pişerken, bir kaba aldığımız 1 tane yumurtayı, 1 yemek kaşığı un ve 1 su bardağı yoğurt ile karıştıralım. Hazırladığımız karışımı pirinclerin pişmesi ile birlikte, tencereye ekleyelim. Karıştırarak pişirirken, bir miktar kuru naneyi de ekleyelim. Tum malzemeleri bir araya getirdiğimiz tenceremizi, ocakta pişmeye bırakmak yerine sık sık karıştıralım. Yaklaşık olarak 10 dakika karıştırarak pişirdikten sonra bir miktar tuzunu da ekleyerek ocaktan alalım. Mis gibi kokular tum eve yayılırken, akşam yemeğinde sofranızı ve sevdiklerinizin damaklarını şenlendirecek yoğurt corbası artık servise hazır.
İKİNCİ TARİF:
[h=2]Yoğurt Corbası Tarifi icin malzemeler[/h] malzemeler
150 gr. yarma (aşurelik)
buğday
150 gr. yoğurt
100 gr. kuru fasulye
Nane Tuz
[h=2]Yoğurtlu Corba Yapılışı[/h] Bir gece evvelden buğday ve fasulyeyi ıslatalım. Suyu­nu değiştirip iyice pişinceye kadar haşlayalım. Suyunu cektik­ten sonra soğumaya bırakalım. Soğuyunca yoğurt ile karıştırıp nane ilave edelim.
Not:Bu corbayı sıcak icmek isterseniz yoğurt ile karıştırdığı­mız corbayı bir yanda bekletelim. Bir kucuk doğranmış kuru soğan, azıcık yağ ile cevirip bir kaşık salca ilave ederek kavurmaya devam edelim. Suyunu ekleyip buğ­day corbasını ilave edelim. 20 dakika daha pişirip en son reyhan otu ekleyelim.