Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yeliz "En büyük hatam evlenmekti!"

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
Özlem Esra Ada’nın hazırlayıp sunduğu Pembe Masa programı, bu hafta nostalji rüzgârını stüdyonun en güçlü yerinden estirdi. Bir dönemin dillerden düşmeyen şarkılarıyla hafızalara kazınan Türk pop müziğinin efsane ismi Yeliz, yıllardır içine attığı duygu ve itirafları ilk kez bu denli açık, bu denli çarpıcı cümlelerle dile getirdi.

Yeliz Portre

EN BÜYÜK HATAM EVLENMEKTİ

Yeliz, evlilik konusunda yıllardır sessiz kalmasının nedenini iki eşini de kaybetmiş olmasıyla açıklasa da, duygularını daha fazla tutamadı ve kalbindeki kapıyı araladı:“İki kez evlilik yaptım, ikisi de hayatını kaybettiği için bu konuya girmek istemiyordum. Konuşmak, hatırlamak ağır geliyordu. Ama şunu söylemek istiyorum; hayatımda yaptığım en büyük hata evlenmekti. Hem de çok genç yaşta evlendim. Şimdi dönüp baktığımda kendime soruyorum… Ne derdin vardı da evlendin? diye. Ne zoruna gitti de böyle bir karar aldın? O yaşta evlenmek için hiçbir sebebim yoktu. Hiçbir hayalim yoktu. Tamamen anlık bir heyecandı, düşüncesizlikti. Bugün olsa yapmazdım…”

SAHNEDE KENDİMİ BULUYORUM, SANKİ HİÇ İNMEMELİYİM

Yeliz için sahne bir iş değil, adeta nefes aldığı yer… O tutkuyu şu sözlerle anlattı:“Sahnede kendimi çok buluyorum. Sanki oradan hiç inmemeliymişim gibi bir his var. Şarkı söylerken ruh halim çok önemli. Çiçek nasıl kurursa ben de öyleyim… O an içimde biri varsa ona giderim, yoksa eskilerden birine giderim. Kafamda hep senaryolar kurarım. Şarkılarımı sadece söylemem, yaşarım…”

Yeliz Img 0304

ANNEMİ VE 17 YILLIK KÖPÜŞÜMÜ KAYBETTİM… DUYGUSAL ŞARKILAR ONLARA GİDİYOR

Sanatçı, konuşmanın en duygusal anlarından birinde annesinin ve 17 yıldır yanında olan köpeğinin kaybıyla ilgili şunları söyledi:“Muhakkak şarkı söylerken birilerine giderim ama… Üç buçuk ay önce annemi ve 17 yıllık köpüşümü kaybettim. O acı hâlâ çok taze. Duygusal şarkılar söylediğimde gözümün önüne hep onlar geliyor. Sanki o şarkılar artık onlara yazılmış gibi… O an onlara gidiyorum, onlarla konuşuyorum…”

BABAM KAMYON ŞOFÖRLÜĞÜ YAPARAK BİZİ OKUTTU

Yeliz’in hayatı, sadece sahne ve şarkılardan ibaret değil… Ailesinin ona sunduğu sevgi ve emek, başarı hikâyesinin en önemli satır başı:“Babam kamyon şoförlüğü yaparak bizi okuttu. Abim highschool mezunu, ben ise İtalyan Lisesi mezunuyum. Orta halli bir aileydik ama ne annem ne babam bize hiçbir zorluk hissettirmedi. Cumartesi akşamları bizi mutlaka yemeğe çıkarırlardı. Yabancı okullarda okumamıza rağmen hiçbir şeyden eksik bırakmadılar. Babam gezmeyi, eğlenmeyi çok severdi ama o dönemki ekonomi bugünkü gibi değildi tabii…”

Yeliz 45'Lik

KADINA ŞİDDETE ATEŞ PÜSKÜRDÜ: “CEZALAR HALA ÇOK HAFİF!”

Program nostalji ve itirafların yanında, toplumsal mesajlarıyla da gündeme dokundu. Yeliz, kadına yönelik şiddet hakkında adeta ateş püskürdü:“Eskiden kadınlar anlatmaya utanıyordu, şimdi sosyal medya sayesinde seslerini daha çok çıkarıyorlar ama… Cezalar hala çok hafif, caydırıcı değil! Uzaklaştırma kararı aldıran kadınlar bile korunamıyor. Haberlerde her gün görüyoruz; adamın sabıkası var ama elini kolunu sallayarak gelip kadını bulabiliyor, canına kıyabiliyor. Kanıt beklenmeden bunun önüne geçilmeli, cezalar ağırlaştırılmalı…”

“ALLAH BENİ ÇOK SEVİYOR” HİSSİ HİÇ YANILTMADI

Tüm acılardan, kayıplardan, hayal kırıklıklarından sonra onu ayakta tutan tek bir şey vardı: İnancı… “Ben Allah’ımla çok konuşurum. Zaten içimi biliyor ama en zor anımda da en mutlu anımda da her şeyi O’na anlatırım. Bir cevap beklerim ve o cevap mutlaka gelir. İçimde hep ‘Allah beni çok seviyor’ hissi var. Bu his sayesinde hep küllerimden doğdum. Yaşadığım hiçbir şey bu hissi boşa çıkarmadı…”