Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

SERGEN YALÇIN’IN YÜZÜ, YÜZÜNCÜ MAÇINDA GÜLMEDİ

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
Zıraat Türkiye Kupası’nda Alanyaspor’u 3-0 yenerek yarı finalvizesini kazanan Kara Kartallar Süper Liğ’de düşme hattında bulunan Karagümrük ile puanları paylaşarak berabere kaldı.Oysaki Galatasaray’ın Fenerbahçe’yi yenmesinden sonra Liğ dördüncülüğünü garantileyebilirdi. Ama futbol işte bu maç sahaya çıkıp oynanmadan sonuçlar belli olmuyor. Beşiktaş’lı ve Karagümrük’lü oyuncular sahaya birlikte taşıdıkları bir pankartla sahaya çıktılar. Pankartın üzerinde; “FUTBOLA AŞIĞIZ, KÜFÜRE KARŞIYIZ” yazıyordu. Evet, Türkiye’de yediden yetmişe herkes futbol müsabakalarında küfürü karşıdayız.Yıllar önce Mithatpaşa stadyumunda oynana bir derbi maçında yanlış karar veren hakeme seyirci “Hakemin gözüne gözlük, ........ " diyerek tezahürat yapmaya başlayınca basın türümünün hemen yanındaki bölümde bir baba bu kötü tezahüratı duymasın diye çocuğunun kulaklarını kapattığını üzülerek görmüştüm. Bir gazeteci olarak yıllarca spor yazarı arkadaşlarımızla bu kötü tezahüratın olmaması için futbol kulüpleri, federasyon ve yetkililer ile toplantılar yaptık. Sonunda Türk sporuna “Spor Polisi” diye çok yetkilere sahip bir Polis bölümü kazandırdık. Uzun zamandan beri bu bölümün çalışmaları sayesinde bu çirkin sesleri artık duymuyoruz. Şimdi Beşiktaş Karagümrük maçında az daha eski günlere dönüş olacaktı. Maçın hakemi Batuhan Kolak bu maç için yeterli hakemlik bilgilerine sahip bir hakem değildi. Kulakları çınlasın Erman Hoca'nın söylediği gibi hep eyyam yaptı durdu. Ahmet Traore daha maçın başında Rıdvan’a yağlı güreş meydenlerinde görünen bir elense çekti. Bartuğ Orkun’un ayağına kasti olarak bastı. “Futbol Kuralları Kitabın’da” bunun cezası kırmızı kart olarakyazıyor. Batuhan kardeşimiz bu kitabın bu bölümünü herhalde okumamıştır diye düşünüyorum. Bital Toure ve Oh 18 içinde iki rakip savunmacılar tarafından yere indirildiler. Mustafa Hekimoğlu gole giderken kale çizgisi içinde Biraschi ve Esgalo tarafından buldozer gibi bir müdahele ile yere indirildi. Hakemden tık yok. Beşiktaş ve Kargümrük maçında iki takım için şöyle oynadılar böyle oynadılar diye bir yazı yazmayı uygun bulmadım. Çünkü sahada fulbol adına anlatılacak bir şey yoktu. Bu hakem hatalarını özellikle yazdım. Futbolcuların; “Futbola Aşığız, Küfüre Karşıyız” pankartını taşıyarak sahaya çıkmalarının hiçbir anlamı kalmaz…Erkan Özmen Fotospor