[h=2]Sarı Haşhaşlı Bayram Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler[/h]
- 2 adet yumurta
- 250 gr tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- Aldığı kadar un
- 4 bardak su
- 4 bardak şeker
- 1 bardak süt
- Üzeri için sarı haşhaş
- 200 gr krema
- 200 gr sütlü çikolata
- Krema ve sütlü çikolata benmari usulü eritip buzdolabına konulur.
- Şerbet ölçülere göre kaynatılır soğumaya bırakılır.
- Tüm malzemeler karıştırılıp güzelce yoğrulur.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp önce süte sonra haşhaşa bulanır ortaya hafif çukur açılıp tepsiye dizilir.
- 180 derece fırında pişirilip çıkar çıkmaz şerbeti dökülür.
- Üzerine ganaj sürülüp fındık badem ne isterseniz süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun