Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Sabır acıdır meyvesi tatlı

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
Bir futbol kulübü için “Sorumluluk bana ait” sözü aslında ne ifade ediyor dersiniz? ‘Beceremedim’, ‘faturayı ben öderim’ veya ‘birine kızacaksanız bana kızın’ şeklinde anlaşılması gayet normal.Hepsi ve daha fazlasını içeren bir söz gerçekten. Ve Sergen Yalçın, bu ifadeyi kullandıktan sonra kendisini protesto eden taraftarlarla ilgili “Hiç sabırları kalmamış” diyebiliyor. Sabır istedi diye yabancı hocalara demediğini bırakmayan da yine Sergen hoca; pes...Taraftar sabırsız ise bunun tohumlarını Sergen Yalçın ve ona benzer futbol figürleri yıllarca ekmedi sanki?Yalçın, devraldığında ‘minimum iki-üç transfer dönemi daha lazım’ dediği kadro, nereden nereye gelmiş tartışalım, çözüm arayalım...RAFA-GEDSON’DAN CENGİZ-CERNY’YEBir önceki sezonun yıldızları Rafa Silva ve Gedson Fernandes halen takımdaydı.Birlikte şampiyonluk yaşadığı Rıdvan ve Ersin elindeydi. Kendi getirdiği Mert Günok halen kadrodaydı. Milli takım rotasyonundaki Emirhan hakeza..."Ver bana yıldız yapayım" dediği Cengiz Ünder ve "Kimdi o kel, hayran kaldım" dediği Vaclav Cerny, Sergen Yalçın’ın imzasından sonra kiralandı-alındı. Gökhan Sazdağı’nı o aldırdı.Orkun Kökçü, Tammy Abraham ve Wilfred Ndidi halihazırda transfer edilmişti.Trabzonspor’da şov yapan, "Bende hiç yok" sözünün hedefi Muçi kadrodaydı. Tıpkı kendisi gibi özkaynak çıkışlı Semih ve şu an Braga ile Avrupa Ligi finali oynamaya aday Demir Ege de...Svensson’u, Hadziahmetovic’i, Tayyip Talha’yı Tayfur Bingöl’ü, Joao Mario’yu, Mert’i, Jurasek’i gönderen de Sergen Hoca’ydı; Necip Uysal’ı da o kadro dışı bıraktı.Alman U20 Takımı patentli, potansiyelli ve ciddi yatırım yapılan Taylan Bulut’u haftalarca oynatmayan kendisiydi.DEVRE ARASI 42 MİLYON EURODevre arası 40 küsür milyon Euro harcayıp Agbadou, Oh, Olaitan, Murillo ve Amir’in tapularını aldıran, bir sürü oyuncu kiralayan da Sergen Yalçın’ın ekibiydi.Dağıttığı kadroyla ilgili ‘geçiş hücumuna yönelik kurulmuş’ diyordu Sergen Hoca. Onun takımı, kapalı rakipleri de açamadığı gibi geçişleri de yapamıyor. Duran top dışında gelişen unsuru çok az.Unutulmasın; Sergen Yalçın kadroyu 30 Ağustos 2025’te teslim aldı. Neredeyse bir yılı geride bırakacak yani...SABIR VE İSTİKRARSabır ve istikrar, Beşiktaş’ın gerçekten de en çok ihtiyaç duyduğu şey. FEDA örneği ortada. Slaven Bilic’in iki senede ektiği fidan, Şenol Güneş döneminde leziz meyveler vermişti.Peki, Sergen Yalçın’da geleceğe yönelik benzer bir planlama gerçekten var mı? Takımdaki her oyuncu düşüşte; en iyi ihtimalle performansı dalgalı. Öz kaynaktan alınıp gelecek sezonun ana unsurlarından biri olacak isim de gözükmüyor.Yapılan transferlerin durumu ortada; harcanan para belli. Konulan hedefe zaten ulaşılamamış ki o hedef de alt tarafı Türkiye Kupası idi... Beşiktaş yönetimi kime sabır gösterecek kararını iyi vermeli.Cevap Sergen Yalçın ise bu da kimseden korkmadan açık ve güçlü şekilde gösterilmeli. 25 milyar borcu olan, geliri ile gideri arasında uçurum bulunan Beşiktaş’ın zamanı var ama 100 milyon Euro'lar saçacak.KÖTÜ DEĞİL ÇOK KÖTÜ İLETİŞİMSergen Yalçın’ın, “İlk defa elenmiyoruz” veya “Sanki şampiyonluk mu kaybettik” demesi, “Yenilgiler normal, böyle sonuçlar olabilir” sözleri kötü değil çok kötü iletişim...Sergen Hoca, futbolda inişler-çıkışlar olabileceğini, sonuç kötü de olsa sahadaki mücadeleye destek verilmesi gerektiğini ve geleceğin takımlarının temelinin atıldığını anlatmak istiyor, oyuncusunun üzerinden baskıyı almaya çalışıyor.Fakat kullandığı kelimeler, sönecek ateşe benzin dökmeye benziyor.KADRO ZAFİYETİYLE AÇIKLANAMAZPeki size soruyorum; mevcut tabloda suç kimin? Taraftarın mı?Sorumluluk kime ait gerçekten? Tabii ki her işin birinci sorumlusu en baştaki, bu durumda da başkan ve yönetimidir ancak Sergen Yalçın da sanki futbolun birinci karar merci değilmiş gibi davranması, suçu her defasında kadro zafiyetiyle açıklaması doğru değil.Beşiktaş’ın kadrosu gelecek sene de ondan sonraki sene de Galatasaray ve Fenerbahçe’den zayıf olacak.Peki o zaman ne bahane bulunacak?Utkan Aydın Nefes