Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Okyanus Bu Ülkenin Başkentini Adım Adım Yutuyor

Magazin

Administratör
s-15641094d4f3ef57c42eb38c95ecfdc9d8041fa3.jpg

KONU: ŞOK! Okyanus Bu Ülkenin Başkentini Adım Adım Yutuyor! Peki Ya Şimdi Ne Olacak?

Arkadaşlar merhaba! Gündem o kadar hızlı değişiyor ki, bazen okuduklarımıza inanamıyoruz değil mi? Ama bu seferki haber gerçekten 'yok artık' dedirten cinsten! Uzun zamandır fısıltı gazetelerinde dolanan o korkutucu senaryo, maalesef ki gerçeğe dönüşmek üzere. Adını şu anlık vermeyeceğim bir ülkenin o görkemli, tarihiyle ve lüks yaşamıyla bilinen başkenti, göz göre göre okyanusun insafına terkediliyor gibi... Evet, yanlış duymadınız, okyanus başkenti adım adım yutmaya başlamış bile! Bilim insanları yıllardır uyarıyordu, fırtınaların şiddeti artacak, deniz seviyesi yükselecek diye. Ama kim derdi ki, bir ülkenin kalbi, tüm o ihtişamıyla, bir gün sular altında kalma tehlikesiyle yüzleşecek? Akıllara durgunluk veren bir durum bu!

Şimdi hepimizin aklında aynı soru: Bu durumda oranın sosyetesi, o jet sosyete çevreleri ne yapacak? Okyanus manzaralı, milyon dolarlık rezidansları, ünlülerin yazlıkları, tarihi binalar... Hepsi bir bir sulara gömülürken, bu işin faturası kime çıkacak? Yoksa şimdiden "kaçış planları" mı yapılıyor? Daha şimdiden emlak piyasasında büyük bir çalkalanma olduğu, değerlerin hızla düştüğü konuşuluyor. Ama asıl mesele, orada yaşayan milyonlarca sıradan vatandaşın akıbeti. Evleri, işleri, tüm birikimleri bir anda yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Devlet yetkilileri ne gibi önlemler alıyor, ya da alabiliyor mu? Yoksa bu durum, zenginlerin zaten başka planları olduğu, halkın ise kaderine terk edildiği bir tabloyu mu ortaya koyuyor? Dedikodu kazanları çoktan kaynamaya başladı bile, kulislerde dönen iddialar yenilir yutulur cinsten değil!

Bu sadece o başkentin değil, aslında hepimizin sorunu. Küresel iklim değişikliğinin somut birer delili olarak karşımıza çıkan bu felaket senaryoları, ne yazık ki artık bilim kurgu filmlerinden fırlamış gibi durmuyor. Bir başkent düşünün, yerle bir olmuyor ama yavaş yavaş, sinsi sinsi suyun altında kayboluyor. Bu durum, gelecekte başka şehirler için de bir uyarı niteliğinde mi? Okyanusun gücüne karşı ne kadar durabiliriz? Yoksa insanlık olarak kendi sonumuzu mu hazırlıyoruz? Bu gerçekten düşündürücü ve bir o kadar da endişe verici bir konu.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım!