Magazin Editor
Magazin Habercisi
Beşiktaş ile Kasımpaşa arasında oynanan müsabakanın ilk yarısının son anlarında yaşanan bir ikili mücadele "kırmızı kart" tartışmalarını beraberinde getirdi. Agbadou ile Kasımpaşalı Ben Ouannes arasında geçen pozisyonun ardından hakem kararları mercek altına alındı.Pozisyonun DetaylarıKarşılaşmanın ilk devresinin son dakikalarında yaşanan pozisyonda, Ben Ouannes, Agbadou ile ikili mücadele sonrası yerde kaldı. Bu esnada Agbadou, yerdeki rakibinin başında bekleyerek oyuncunun sağlık durumunu kontrol etti. Ancak Agbadou’nun ayağa kalkmaya çalıştığı sırada, yerdeki rakibinin baldırına temas etmesi tribünlerde ve sosyal medyada kırmızı kart beklentisi yarattı."Kırmızı Kart Beklentileri Yersiz"Spor yorumcuları, pozisyonun bir "şiddetli müdahale" olarak değerlendirilemeyeceğine dikkat çekiyor. Agbadou'nun tamamen topa odaklandığı ve ayağa kalkma hamlesi sırasında gerçekleşen temasın kaçınılmaz olduğu vurgulanıyor.Haber analizinde öne çıkan noktalar şunlar:Kasıt Yok: Oyuncunun gözü tamamen topta ve bir sonraki hamlesini yapmaya çalışıyor.Şiddet Eksikliği: Pozisyonda "acımasızlık", "gaddarlık" veya "şiddetin devamlılığı" gibi kırmızı kart gerektiren unsurlar bulunmuyor.Sağlığı Tehdit Etmiyor: Rakip oyuncunun sağlığını bilerek tehlikeye atacak bir müdahale gözlemlenmiyor.Yapılan değerlendirmelere göre, bu pozisyon için oluşan kırmızı kart beklentileri yersiz kalırken, pozisyonun bir faul bile teşkil etmediği görüşü hakim.DENİZ ATAŞ BİTNEL: NE KIRMIZI KARTI? FAUL BİLE YOKDeniz Ateş Bitnel: "Beşiktaş - Kasımpaşa maçında, ilk yarının son dakikalarında Agbadou ile Ben Ouannes arasında bir pozisyon yaşandı. Ben Ouannes uzunca bir süre yerde kaldı. Agbadou ise Ben Ouannes’in başından ayrılmadı ve onun sağlık durumunu kontrol etti. Bu pozisyonda kırmızı kart beklentileri oluştu. Fakat her iki oyuncunun fiziksel mücadelesi sonucunda yerde kaldığı pozisyonda, Agbadou ayağa kalkmak isterken, gözü tamamen topta olacak şekilde ve topa gitmeye çalışırken kaçınılmaz bir temasla rakibin baldırına basıyor. Acımasızlık yok, gaddarlık yok, şiddetin devamlılığı yok. En önemlisi ise rakibin sağlığını bile isteye tehlikeye sokacak bir müdahale yok. Dolayısıyla bu pozisyon kaçınılmaz bir temas. Sarı kart, kırmızı kart beklentileri yersiz; pozisyonda faul bile yok."duhuliye.com / dış basın / The AthleticHABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..