[h=2]Narlı Yılbaşı Pastası Tarifi İçin Malzemeler[/h]Keki için;
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2. 5 çay bardağı un
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 100 gr erimiş çikolata
- 1 paket vanilyalı puding
- 2, 5 su bardağı vişne suyu
- Şeker ve yumurtaları iyice çırpalım.
- Ilık süt ve sıvı yağı ilave edip şeker iyice eriyene kadar çırpmaya devam edelim.
- Un, kabartma tozu ve vanilini ilave edip 1-2 dk daha çırpalım.
- Benmari usulü erittiğimiz çikolataları da ekleyip karışana ve homojen bir görüntü elde edene kadar çırpalım.
- Güzelce yağlayıp biraz unladığımız tart kalıbına kek karışımını döküp, 180 derece fırında 25-30 dk pişirelim. Kürdan testi uygulayalım.
- Kek pişerken vişne suyu ve pudingi bir tencereye alıp kalınlaşana dek pişirelim.
- Keki kalıptan çıkardıktan sonra jöle koyucağınız kısmı biraz bastırarak içe ittirelim.
- Jöleyi ve keki birleştirelim.
- Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
afiyet olsun.