Magazin Editor
Magazin Habercisi
Spor yorumcusu Okan Koç, Beşiktaş’ın Fenerbahçe ile oynadığı derbinin ardından hakem kararları ve Türk futbolunun genel gidişatıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.Tartışmalı penaltı pozisyonuna net bir şekilde karşı çıkan Koç, “Pozisyon kesinlikle penaltı değil. Hakem gördüğünü çalıyor ama görmediğini de çaldı. VAR’daki Buğra Taşkınsoy neden devreye girmedi?” ifadelerini kullandı.Türk futbolunun kötü bir yöne gittiğini savunan deneyimli isim, Merkez Hakem Kurulu’nu da eleştirdi. Koç, “Ülke futbolunda ilginç şeyler yaşanıyor.Futbol çok kötü tarafa yönelmeye başladı. Futbolun selameti için MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu görevinden alınmalı. Hiçbir kulüp hakemlerden memnun değil. Bu şekilde devam ederse daha kötüye gidecek” dedi.Futbolun geldiği noktadan duyduğu rahatsızlığı dile getiren Koç, “Yazıklar olsun… Futbol denen bir şey kalmadı. Çok çirkinleşmeye başladı. Futbol kötü yöne doğru gitmeye devam ediyor. Ben artık futboldan soğumaya başladım” sözleriyle tepkisini ortaya koydu.Hakem kararlarının sürekli gündemi belirlediğini belirten Koç, “Biz hep maç sonu 'Futbolu konuşalım' diyoruz ama yine bizi hakem konuşmak zorunda bırakıyorlar. Beni Beşiktaşlı olduğum için taraf görmüş olabilirsiniz ama üst düzey futbol oynamış, taraflı-tarafsız çok değerli isimler bile penaltı pozisyonuna isyan ediyor.” şeklinde konuştu.Beşiktaş’ın hakem hatalarından en çok etkilenen takımlardan biri olduğunu iddia eden Koç, siyah-beyazlı yönetime de çağrıda bulundu. Koç, “Bu ligde en çok doğranan takım Beşiktaş! Beşiktaş'ı sahada çok kötü doğruyorlar. Bu yıllardır da böyle devam ediyor. Sayın Başkanım Serdal Adalı, maç sonu güzel konuştunuz, iyi konuştunuz ama Beşiktaş'ı artık doğratmayın. Artık daha net icraatler bekliyoruz. Beşiktaş'ı doğratmamak için ne gerekiyorsa yapın. Ben bir Beşiktaşlı olarak her türlü yanınızda giderim.” diyerek sözlerini tamamladı.Duhuliye.com