Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Mantarli tavuk çorbasi

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
[FONT=&quot]Mantarlı tavuk çorbası Nasıl Yapılır

Tavuk budunu, 1 dal kerevizi, 1 arpacık soğanı, yarım doğranmış havucu, 2 dal maydanozu ve 1 adet defne yaprağını bir tencereye alın, üzerine yaklaşık 8 bardak su ilave ederek kaynatın. Kaynayınca ocağın altını kısın ve tavuğun eti, kemiğinin üzerinden dökülene kadar yaklaşık 40 dakika haşlayın.
Mantarları temizleyip ince bir şekilde doğrayın. Ispanakları yıkayıp süzdükten sonra ince ince kıyın. Soğanı da küçük doğrayın.
Haşladığınız tavuk budunun etini kemiğinden ayırın ve suyunu süzün. Etleri çorbada yiyeceğiniz biçimde ve kaşığa sığacak şekilde didikleyin. Süzdüğünüz tavuk suyunu bir kaba aktarırken bardakla ölçün ve üzerine toplam 8 bardak olacak şekilde su ilave edip sıcak kalmasını sağlayın.
Çorbayı yapacağınız tencereyi ocağa alın. Tencereyi hafifçe ısıtın. Zeytinyağını, tereyağını ve soğanları ekleyip 2-3 dakika kavurun. Ardından unu ilave edin ve 4-5 dakika sürekli karıştırarak kavurun. Mantarları da ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun. Çorbanın suyunu eklerken bir çırpıcıyla ya da tahta bir kaşıkla topaklanmaması için sürekli karıştırın.
Çorba kaynayınca tuzunu ilave edin. Ayırdığınız tavuk etlerini, makarnaları ve ıspanakları da ekleyip makarnalar haşlanıncaya kadar pişirin.
Son olarak karabiber ve kremayı da ekleyip ocaktan alın.
[/FONT]

[FONT=&quot]
mantarli-tavuk-corbasi-b647b6df-0335-4cec-9c75-130f508e005b.jpg


Mantarlı tavuk çorbası tarifi için malzemeler
[/FONT]
[FONT=&quot]

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı un
  • 300 g mantar
  • 1 su bardağı mini midye makarna
  • 250 g ıspanak kökü
  • Tuz, karabiber
  • 1 paket krema (200 ml)
Tavuk etini haşlamak için

  • 1 tavuk but
  • 1 dal kereviz sapı
  • 1 arpacık soğan
  • Yarım havuç
  • 2 dal maydanoz
  • 1 defne yaprağı

[/FONT]