[h=2]Limonlu Kek Tarifi İçin Malzemeler[/h]
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı ılık süt
- 1 limon kabuğu rendesi
- Yarım limon suyu
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yumurta, toz şeker ve limon kabuğu rendesini yaklaşık 8-10 dk çırpın.
- Süt ve sıvı yağı ekleyin. 2 dk daha çırpın.
- Limon suyunuda ilave edip çırpmaya devam edin.
- Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekledikten sonra tahta kaşık yardımı ile karıştırın.
- Yağlayıp unladığınız kek kalıbına harcı boşaltın.
- Önceden ısıtılmış 160° fırında pişirin.