Magazin Editor
Magazin Habercisi
[h=3]Kişniş tohumlu corba tarifi icin malzemeler[/h]
Standart malzemelerle hazırlanan 100 gramlık bir porsiyon corba, yaklaşık 50 kalori, bir kase ise ortalama 110 kaloridir. Besin değerleri bakımından zengin olan ıspanaklı nohutlu kişniş tohumlu corbayı diyet listelerine ekleyebilirsiniz.
Başlangıc menulerini zenginleştirmek icin sunulan corba tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, et ile harmanlanan paca corbası tarifine goz atabilirsiniz.
- 500 g ıspanak
- 300 g nohut
- 30 g kişniş tohumu
- 1 adet soğan (Kucuk kup doğranmış)
- 1 diş sarımsak
- 200 ml krema
- Tuz, karabiber
- Oncelikle bir gece once ıslattığınız nohutları yumuşayıncaya dek haşlayın.
- Soğanları bir tencerede terletin. Kişniş tohumlarını, sarımsağı ve ıspanağı ekleyip 5 dakika daha kavurun.
- Nohut, 400 ml su ve kremayı ekleyin, 5 dakika pişirin. Mutfak robotunda corba kıvamına getirin. Tuz ve karabiber ekleyerek servise hazır hale getirin.
- Ispanaklı nohutlu kişniş tohumlu corbayı, hunkar beğendi ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
- Pişirme işlemini hızlandırmak ve ciğ tadını onlemek icin, nohutları bir gece onceden ılık suda bekletin.
- Dilerseniz ıspanakları blenderdan gecirerek pure haline getirebilirsiniz.
- Corbanın kıvamı koyu olduysa, azar azar su ilave ederek acabilirsiniz.
- Dibinin tutmaması icin, tahta kaşık ile devamlı karıştırın.
- Corba piştiğinde topaklanmalar oluşuyorsa, mutfak robotundan gecirin.
Standart malzemelerle hazırlanan 100 gramlık bir porsiyon corba, yaklaşık 50 kalori, bir kase ise ortalama 110 kaloridir. Besin değerleri bakımından zengin olan ıspanaklı nohutlu kişniş tohumlu corbayı diyet listelerine ekleyebilirsiniz.
Başlangıc menulerini zenginleştirmek icin sunulan corba tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, et ile harmanlanan paca corbası tarifine goz atabilirsiniz.