Magazin Editor
Magazin Habercisi
[h=3]Kelle Paca Corbası tarifi icin malzemeler[/h]
- 500 gram kelle
- 500 gram paca
- 1 adet limon suyu
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Pul biber
- Sarımsak
- İlk adım kelle ve pacanın ozenli temizliğiyle başlıyor. Daha sonra bir duduklu tencerenin icine birlikte koyun.
- Tencereyi doldurana kadar su ekleyin ve etler iyice kemikten ayrılana kadar pişirin.
- Etler haşlandıktan sonra, suzgecten gecirip başka bir kabın icerisine alın ve soğumaya bırakın. Haşlama suyunu ise farklı bir kapta bekletin.
- Dilin zarını cıkarıp kuşbaşı şeklinde doğrayın.
- Kelle ve pacayı da kucuk parcalar halinde kemiklerden sıyırın ve buyuk parcaları yine kucuk kucuk doğrayın.
- Doğradığınız etleri, haşlama et suyunun icine geri koyun ve tekrar birlikte pişirin.
- Kelle paca pişerken, sosunu hazırlayabilirsiniz.
- 1 tatlı kaşığı sirke, 1 limonun suyu, 2 yemek kaşığı sıvı yağ , pul biber ve tuzu karıştırıp, yemeğe yavaş yavaş ekleyin.
- Kelle paca corbasını, uzerine sarımsak ekleyerek servis edebilirsiniz. Dilerseniz, terbiyeli paca corbasını da deneyebilirsiniz.
- Alacağınız kelledeki beyni bu corbada kullanmıyorsunuz. Kelleyi beyinsiz olarak da alabilirsiniz.
- Arzuya gore kellenin dilini de, zarını soyup ince ince doğradıktan sonra kullanabilirsiniz. İşkembe, ayaklar ve kellenin cok iyi temizlendiğinden emin olun.
- Gerekirse ayakların ustundeki kılları gidermek icin ocakta tutsuleyebilirsiniz.
- Kelleyi tamamen arındırmak icin bir gece boyunca, 2-3 saat aralıklarla suyunu değiştirerek, suda bekletmeniz daha iyi olacaktır.
- Kelle Paca Corbası besini 100 gramında 135 kalori icerir. Gunde yaklaşık 2000 kalori enerji tuketen bir yetişkinin gunluk kalori ihtiyacının %7 kadarını karşılar.