Magazin Editor
Magazin Habercisi
reklam
[h=2]Kaynar (Kış Cayı) Bağışıklık Guclendirici Tarifi İcin Malzemeler[/h]
Sesli anlatım ve puf noktaları icin tarifimizin videosunu YOUTUBE kanalımızdan izleyebilirsiniz.
[h=2]Kaynar (Kış Cayı) Bağışıklık Guclendirici Tarifi İcin Malzemeler[/h]
- 1. 5 lt su
- 1 yemek kaşığı karanfil
- 2 adet cubuk tarcın
- 1 adet ceviz buyukluğunde zencefil
- 1 parca ceviz buyukluğunde havlıcan
- 1 yemek yenibahar tohumu
- 1 tutam muskat rendelenen
- 3 adet kakule
- 2 tane zerdecal
- 1. 5 su bardağı şeker (isteğe gore azaltılabilir veya arttırılabilir)
- Kırılmış ceviz ici
- İlk olarak derin bir tencereye suyu alıyoruz. Uzerine kakuleyi, havlıcanı, karanfili, yenibahar tohumunu, zencefili, zerdecalı, cubuk tarcını, bir tutam muskatı rendeleyerek ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
- Karışımı kısık ateşte 1 saat kaynatıyoruz. Kapağını kapatıp, ocaktan alıyoruz. 1 gece serin bir yerde bekletiyoruz.
- Bekleyen karışıma 2 su bardağı su ve şeker ekleyerek yarım saat daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.
- Hazırlanan cayı suzerek servis ediyoruz. Uzerine kırılmış ceviz ici ekliyoruz. Kaynar hazır. Afiyet Olsun. ☕️☕️☕️☕️☕️☕️
Sesli anlatım ve puf noktaları icin tarifimizin videosunu YOUTUBE kanalımızdan izleyebilirsiniz.