[h=2]Kayısılı Pamuk Kek Tarifi İçin Malzemeler[/h]
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket hamur kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 20 adet tatlı kayısı(kek kalıbının büyüklüğüne göre değişebilir kayısı miktarı)
- Aldığı kadar un
- Yumurta ile şekeri mikserle karıştıralım.
- Köpük köpük olana kadar daha sonra yağ ve sütü ilave edelim karıştırmaya devam edelim .
- Hamur kabartma tozu ile şekerli vanili ilave edelim.
- Daha sonra unuda ilave edip kıvamlı bir hamur elde edelim .
- Kek kalıbımızı yumuşak tereyağ veya margarinle yağlayalım ve hamurumuzu ilave edelim .
- Daha sonra kayısıların çekirdeklerinden ayırıp dilimleyelim ve dilimlediğimiz kayısıları ne hamurumuzun üzerine dizelim.
- Üzerine tarçın serpelim, ben üzerine serptim siz içine isterseniz kek harcına da ilave edebilirsiniz .
- 150 derecede kızarana kadar pişirelim.
- Kürdan testi yapıp kekimizi soğumaya bırakalım soğuduktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz.