Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

İcli Tavuk Ve Pilav

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
reklam


[h=2]İcli Tavuk Ve Pilav Tarifi İcin Malzemeler[/h]
  • 1 adet tum tavuk
  • 3 orta boy soğan
  • 3 yemek kaşığı pul biber
  • 2 yemek kaşığı karabiber
  • Goz kararı tuz
[h=2]İcli Tavuk Ve Pilav Tarifi Yapılışı[/h]
  1. Oncelikle soğanları soyup ince ince doğruyoruz. Ve ardından tuz, karabiber ve pul biber ile harmanlıyoruz.
  2. Sonra tavuğumuzu iyice yıkıyoruz. Baş kısmını iple boşluk kalmayacak şekilde dikiyoruz.
  3. Ardından alt kısmından harmanladığımız soğanı icine sıkıştırıyoruz. (Eğer boşluk kalıyor ise biraz daha soğan harmanlayıp koyabilirsiniz. )
  4. Tekrar boşluk kalmayacak şekilde dikiyoruz. Ve tavuğumuzun dışındaki kalıntıları ici su almayacak şekilde yıkıyoruz.
  5. Ben duduklu kullanamadığım icin. Dilerseniz duduklude yapabilirsiniz.
  6. Derin bir tencereye uzeri 4/5 parmak su gececek kadar su koyuyoruz. Pişene kadar en az 50 dk ocakta kaynamaya bırakıyoruz.
  7. Piştikten sonra biraz soğusun ipleri sokup ic harcını bir tabağa boşaltıp tavuğumuzu didikleyelim.
  8. Pilavı nasıl seviyorsanız o şekilde yapın ve piştikten sonra pilavı servis edeceğiniz tabağın ustune bolca tavuk ve soğan koyun.Afiyet olsun.