Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Guclu bağışıklık icin hangi gıdalar nasıl yenmeli

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
Dr. Tansel Turan, bağışıklık sistemimizin koronaviruse hazırlıksız yakalandığını belirterek, "Bu bilinmez virusle mucadelede herkesin kafası oldukca karıştı ve magazinsel medikal bilgilerimiz, bilimsel medikal bilgilerimizin onune gecmeye ve kafa karıştırmaya başladı" dedi.
İşte Dr. Tansel Turan'dan bağışıklık sistemini guclu tutmak icin oneri ve uyarılar.
guclu-bagisiklik-icin-hangi-gidalar-nasil-yenmeli-5ead99e844cfa.jpg

[h=4]Guclu bağışıklık icin hangi gıdalar nasıl yenmeli[/h] Koronavirus ozellikle akciğer, hipertansiyon, kalp, diyabet, obezite gibi metabolik hastalığı olanlarda, organ yetmezliği olanlarda yani ozetle kronik hastalığı olan bireylerde cok daha ağır geciyor. El yıkama, sosyal mesafeyi koruma, karantina gibi cok temel onlemleri ve gereklerini hic sıralanmadan Fonksiyonel Tıp acısından bağışıklığımızı guclendirmek ve korunmaya yonelik onerilerimizi ve mevcut uygulanan tedavilerin durumunu sıralamak isterim.
Bu nedenle işlem gormemiş ve doğal gıdalarla temiz ve sağlıklı beslenin, işlenmiş tum endustriyel gıdaları hayatınızdan cıkarın, şeker ve nişastayı kesin, alkol alımını durdurun veya sınırlandırın. Ispanak, kabak, dereotu, soğan, kekik, acı biber, elma, yeşil yapraklı sebzeler, brokoli, portakal, limon, greyfurt, mandalina, zeytin ve zeytinyağı, yeşil cay, rafine edilmemiş Hindistan cevizi yağı ve anne sutu bağışıklık sistemini destekler. Hem antiviral hem immun sistemi destekleyen besinler ise zencefil, sarımsak, zerdecal, biberiye, acı biber ve kekik.
guclu-bagisiklik-icin-hangi-gidalar-nasil-yenmeli-5ead99ea52e25.jpg

[h=4]Hem bitkisel hem de hayvansal aminoasitleri dengeli almalıyız[/h] Bağışıklık sistemimiz icin en onemli amino asitler taurin, karnosin, anserin ve sığır ile kuzu etinden gelen kreatindir. Bu amino asitler bitki proteinlerinde yeterli miktarlar bulunmaz. Bu nedenle hem bitkisel hem de hayvansal aminoasitleri dengeli almalıyız.
Mikrobiyatanızı iyileştirmek enflamasyonu regule etmek icin kritik oneme sahiptir. Bildiğiniz gibi bağışıklık sistemimizin yuzde 60'tan fazlası bağırsaklarımızdadır, bu nedenle bağırsak sağlığına odaklanmak cok onemlidir. Karnıbahar, brokoli, lahana, karalahana, enginar, sarımsak, soğan, pırasa, kuşkonmaz, enginar, muz, elma, kakao, keten tohumu ve deniz yosunu gibi. Endustriyel olmayan merada beslenen koyun, inek sutunden yapılmış yoğurt, kefir, ayran, lahana turşusu, kimchi, ev turşusu gibi besinler tuketin.
Ayrıca her ne kadar coğunluk calışmıyor veya part time calışıyor yani bir nevi tatil donemi geciriyor gibi olsak da uyku duzeni ve kalitesi cok onemli. Bu yuzden mutlaka vaktinde yatın, vaktinde kalkın. Gece 8 saatlik uyumaya dikkat edin.