Magazin Editor
Magazin Habercisi
Spor Depor YouTube kanalında yayımlanan programda konuşan spor yorumcusu Umut Öztürk, Beşiktaş’ın son haftalardaki performansını detaylı şekilde değerlendirdi. Öztürk, özellikle saha içi rol değişiklikleri, Kasımpaşa maçı ve transfer gündemiyle ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı.“Orkun’un sayılarının artması beklediğim bir şeydi”Umut Öztürk, Orkun Kökçü’nün performans artışını şu sözlerle değerlendirdi:“Orkun’un biraz daha hücuma yakın oynaması, orta sahanın diğer parçalarının onu tamamlaması kesinlikle sayılarına fayda sağladı. Bu zaten benim sezon başından beri beklediğim bir şeydi.”Orkun’un sezonun en iyi gollerinden birine imza attığını da belirten Öztürk, gol pozisyonunu şu sözlerle anlattı:“O gelen topa sol ayağıyla yaptığı vuruş gerçekten üst düzeydi. Hem vücut pozisyonu hem de kalecinin yerleşimini görmesi… Bence bu gol Süper Lig’in en güzel gollerinden biri.”“Rafa Silva’nın çıkması Orkun’a yaradı”Takım içi dengelere de değinen Öztürk, Rafa Silva’nın sistemden çıkmasının etkisini şöyle ifade etti:“Rafa Silva varken Orkun daha geride, daha fazla savunma yükü olan bir roldeydi. Bu da hücum katkısını törpülüyordu. Rafa denklemden çıkınca Orkun’un sayılarının artması çok normal.”“Orkun merkezde oynadığında ve takım ona göre şekillendiğinde Beşiktaş hem savunmada daha dengeli hem de hücumda daha üretken bir takım oldu.”Kasımpaşa maçı: “Skora rağmen oyun kötüydü”Beşiktaş’ın Kasımpaşa karşısında aldığı galibiyeti yeterli bulmayan Öztürk, net ifadeler kullandı:“Skora rağmen Beşiktaş’ı yeterli bulmadım. Özellikle ikinci yarı bence sezonun en problemli oyunlarından biriydi.”“Beşiktaş oyun kuramadı. Rakip baskıyı kıramadı. Bu kadar kaliteli oyunculara sahip bir takımın iç sahada daha dominant olması gerekir.”Takımın hücum üretkenliğiyle ilgili de dikkat çekici bir veri paylaştı:“80. dakikaya kadar gol beklentisi 0.40 civarındaydı. Bu, üretilen oyunun ne kadar yetersiz olduğunu gösteriyor.”“Asllani yanlış rolde oynuyor”Orta saha kurgusuna eleştiri getiren Öztürk, Kristjan Asllani için şu ifadeleri kullandı:“Asllani’nin bu rolde kullanılması bana hatalı geliyor. Çünkü oyuncunun profili bu değil.”“Oyuncuya yapamadığı bir şeyi yaptırmaya çalışıyorsunuz. Sonra da performansından memnun kalmıyorsunuz. Bu doğru bir yaklaşım değil.”“Beşiktaş yorgun ve temposuz göründü”Öztürk, takımın fiziksel durumuna da dikkat çekti:“Kasımpaşa maçında Beşiktaş bana yorgun bir takım gibi göründü. Tempo düşüktü, aksiyonlar yavaştı.”“Topu kazandıktan sonra geçişleri çok kötü kullandılar. Bu da maçın genel kalitesini düşürdü.”“Pres sistemi değişti”Beşiktaş’ın son haftalarda savunma ve pres anlayışını değiştirdiğini belirten Öztürk, şu değerlendirmeyi yaptı:“Artık stoperlerden biri orta sahaya çıkmıyor. İki stoper geride kalıyor ve pres daha çok bekler üzerinden başlatılıyor.”“Bu değişimle birlikte Beşiktaş daha az pozisyon veren bir takım haline geldi.”Transfer yorumu: “Schick fark yaratır”Transfer gündemine de değinen Öztürk, Bayer Leverkusen forması giyen Patrik Schick hakkında şu ifadeleri kullandı:“Schick, Süper Lig’de fark yaratabilecek bir santrfor. Hem bitirici hem de oyun kurulumuna katkı sağlayabilen bir oyuncu.”“Böyle bir 9 numarayı Orkun’la birlikte düşünmek sizi doğrudan şampiyonluk yarışında öne çıkarır.”“Premier Lig’den bir 6 numara gündemde”Öztürk, transfer kulislerinden de dikkat çeken bir bilgi paylaştı:“Premier Lig’den bir 6 numarayla ilgilenildiğini duydum. İsmini veremem ama fizik gücü yüksek, saf bir ön libero.”“Duyduğum isimlere bakınca Beşiktaş’ın bu bölge için ciddi bir bütçe ayırdığını söyleyebilirim.”“Senesi zor ama mükemmel transfer olur”Savunma hattı için gündeme gelen Marcos Senesi hakkında da konuşan Öztürk:“Eğer üçlü savunma düşünülüyorsa Senesi mükemmel bir transfer olur. Hem top kullanımı hem savunma kalitesiyle takımı yukarı taşır.”Duhuliye.comHABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..